Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Éjjel javítják a lámpákat

Győr - Költségkímélő és a közlekedést is kevésbé zavarja, ezért javítják ezentúl éjjel Győrben a közvilágítást. A januártól e feladattal megbízott Vill-Korr kft. igyekszik minden hibát mielőbb megszüntetni, az elkövetkezőkben pedig szeretné eleve megelőzni keletkezésüket.
"Nem lesznek hetekig sötétek az utcák" címmel január 8-án írtunk arról, hogy más telefonszámokon kell bejelenteni a győri közvilágítás hibáit. A lámpafejek javítását - jellemzően az égőcserét - ugyanis idén már győri cég, a Vill-Korr Hungária Villamosipari Kft. végzi, mert megnyerte az önkormányzat pályázatát. A lámpaoszlopok, a kábelhálózat karbantartása továbbra is az E.ON feladata, mivel a tulajdonában vannak ezek a berendezések.


Három napon belül

A váltást a városvezetés azzal indokolta, hogy a lakosok elégedetlenek voltak amiatt, hogy a javítások gyakran sokáig húzódtak. Az elkövetkezőkben viszont ha csak égőcserére van szükség, akkor azt három napon belül elvégzik. Gasztonyi László, a Vill-Korr ügyvezetője lapunknak elmondta: erre az önkormányzattal kötött szerződése kötelezi is a kft.-t. Az idei évből eddig eltelt időben már mintegy háromszáz égőt kicseréltek bejelentések alapján. Azok többsége már hónapok óta nem világított. Az ügyvezető tájékoztatása alapján az ilyen jellegű elmaradásokat - amelyek még a múlt évben keletkeztek, amikor még nem volt erre a feladatra megbízatásuk - e hónap végére pótolják.

Ügyfélszolgálati telefonszámuk egyszerre öt hívást tud fogadni, és ha a bejelentő megadja a telefonszámát, akkor miután megvizsgálták a hibát, visszajeleznek neki. Vagy arról tájékoztatják, hogy elhárították, vagy arról, hogy a jelzést továbbították az E.ON-nak, az önkormányzatnak. Ha ugyanis szakaszhibáról, kábelhálózati gondról van szó, akkor nem a Vill-Korr az illetékes. Nem kell azonban a lakosoknak eldönteniük, milyen jellegű a hiba - nem is tudnák -, minden esetben hívhatják a Vill-Korr számát.

- A bejelentések fogadásán kívül minden munkatársunk munka- és szabadidejében is feljegyzi, ha észreveszi, hogy egy-egy lámpa éjjel nem ad fényt. Emellett az önkormányzattal kötött szerződés értelmében három hónapon keresztül hetente - és később is rendszeresen - éjszakánként járőröznek embereink, ellenőrzik a közvilágítást.

Így több esetben még a lakossági bejelentés előtt javítjuk vagy továbbítjuk a hibát. Tervezett fejlesztéseinknek pedig az a céljuk - például a lámpatestek, a fényforrások korszerűre, energiatakarékosra, hosszabb élettartamúra cserélésével -, hogy egyre kevesebb legyen a hiba - szögezte le Gasztonyi László és hozzátette: az utcai lámpákon a város elvárása szerint éjjel végeznek szerelést. Így ugyanis olcsóbb és a forgalmat kevésbé akadályozza. Ugyan veszélyesebb is a munka így, feszültség alatt, de ehhez megfelelő szakembereik és eszközeik vannak. Az ügyvezető szerint joggal bosszantotta korábban a lakosokat, hogy a javítás miatt nappal felkapcsolt világítás árát valakinek meg kellett fizetnie.

Az ígéret szerint ezentúl gyorsan megjavítják a hibás lámpákat.
Az ígéret szerint ezentúl gyorsan megjavítják a hibás lámpákat.

Ha nem a lámpa rossz...

Több ilyen panasz érkezett lapunkhoz is. A napokban például az Apáca utca lakói azt jelezték szerkesztőségünknek: egy éve nincs náluk közvilágítás. Ám utcájukban a hiba a kábelhálózat állapotából adódik, ahogy a nagyobb kiterjedésű hibák többsége, s annak karbantartására jelenleg nem a Vill-Korr hivatott, ezek a problémák nem is három nap alatt oldhatók meg. Gasztonyi László szerint viszont biztató, hogy folynak olyan tárgyalások, amelyek arra törekednek, hogy e téren is jelentősebb változás következzen be. Egy ilyen feladatokra vonatkozó megbízást is vállalnának, hiszen érdekük, hogy minden lámpa világítson, ugyanis valószínűleg sok esetben a lakosok akkor is őket szidnák, ha nem a lámpafejjel van a gond.

Olvasóink írták

 • 9. hogger 2009. január 23. 13:09
  „Szép volt Vill-Kor! Kijavították a hibát! Gratulálok.”
 • 8. mellbecúr 2009. január 20. 20:20
  „Szerintem égőcserét mindíg is feszültség alatt lévő "készüléken" végez az ember.Különben az EON is ezt tette,csak ők nappalra bekapcsolták a várost....most meg amikor így is úgy is be van kapcsolva akkor szerelik.logikusnak tűnik,nem:-)”
 • 7. Poltergeist 2009. január 20. 15:58
  „ibi59--->nem kell mindent komolyan venni.”
 • 6. ibi59 2009. január 20. 12:40
  „Ha éjjel dolgoznak, akkor az azt jelenti, hogy feszültség alatt van. Probáld ki, hogy milyen kockázatos, és majd megtudod, hogy ki a mezei villanyszerelő. Különben meg nem Ők találták ki. Ők is szivesebben aludnának éjjel, és nem égőket cserélnének nappali fizetésért.”
 • 5. Poltergeist 2009. január 20. 09:36
  „ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ nem jó az információ.Azért csinálják éjjel mert olyan mezei villanyszerelőik vannak,hogy csak onnan jönnen rá,hogy jól javítottak ,hogy hirtelen világos lessz az éjszakában:D(vagy nem)”
 • 4. vonal 2009. január 20. 06:35
  „Én jó ötletnek tartom az éjjeli munkát! A környező országokban bevált szokás! És nagyon helyes, hogy győri céget bíztak meg a munkákkal.”
 • 3. bunda 2009. január 19. 21:32
  „A munkások éjszakai pótlékát is beleszámolták? Vagy azt nem fizetnek ?”
 • 2. hogger 2009. január 19. 19:49
  „A mi utcánkban már 3 hónapja nem ég két lámpa...
  Kíváncsi vagyok, mikorra csinálják meg! Tényleg 3 nap-e...”
 • 1. Georg 2009. január 19. 18:26
  „végre egy megvalósulni látszó javaslat:-)))))))!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új díj a kultúra mecénásainak

Győr - "A kultúra mecénása" névvel alapított díjat a Győrben élő operaénekes, Wendler Attila. Cégek,… Tovább olvasom