Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Éjjel a múzeumban - Programajánló

A Múzeumok Éjszakája alkalmából soha nem látott érdekességekkel, rendkívüli tárlatvezetésekkel, különleges programokkal várják pénteken és szombaton a megyei múzeumok.

Hétvégén megbolydul az ország, és várhatóan megint több százezer ember indul el az éjszakába, hogy betérjen valamelyik múzeumba, az is lehet, hogy nem is csak egybe. Ahogyan mondani szokás: ˝ezen a különleges éjszakán feltárul a múzeumok mélye˝.

Múzeumok Éjszakája Győrben >>
A Múzeumok Éjszakája programsorozat célja évről-évre kihozni a történelem, a népművészet, a képzőművészet kincseit a hideg üvegvitrinek mögül. Váljanak a múlt tárgyai a jelen élményeivé, szólítsanak meg bennünket, beszéljenek hozzánk, meséljenek régmúlt időkről és emberekről: emlékezésnek, értékőrzésnek így van igazán értelme.

Sopronban is éjszakai programok várják >>
A program népszerűsége meglepőnek mondható, talán mondjuk a Bankok Éjszakája vonzhatna még ennyi érdeklődőt, a felnyíló trezorok rejtett kincseinek váratlan megmutatásával.

Mosonmagyaróvári Múzeumok Éjszakája >>
De hiszen a múzeumok is egyféle bankok – lehetne mondani, ha manapság nem épp a bankok számítanának a legrosszabb hírű helyeknek. Biztos helyre menekíteni az értéket, egyben az értékek cseréjének hajtómotorjává lenni, ez a múzeumok küldetése, s a kincsek felmutatása mindazok számára, akik részesülni szeretnének abban az élményben, hogy egy mérhetetlen gazdagság örökösei.

Múzeumok Éjszakája a fertődi kastélyban >>
Egy mérhetetlen szellemi vagyoné, amely feldarabolhatatlan, de szétosztható. Szétosztható, de kisajátíthatatlan. Kisajátíthatatlan és kimeríthetetlen. Mindenkié, aki részesülni szeretne benne.

Szombathelyen több múzeumban is éjszakázhat >>

Sopronban tavaly a legkisebbeket is érdekes programokkal várták a Múzeumok Éjszakáján. Fotó: Magasi, Kisalföld-Archívum
Sopronban tavaly a legkisebbeket is érdekes programokkal várták a Múzeumok Éjszakáján. Fotó: Magasi, Kisalföld-Archívum


Forrás: www.muzeumokejszakaja.hu 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt és fél millió forint árvízi segély gyűlt össze Bőnyön, plusz `bútordiszkont´ nyílt a felajánlásokból

A kisalfold.hu és Kisalföld közös árvízi jótékonysági akciója óriási segítséget nyújtott az árvíz… Tovább olvasom