Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 28°C Még több cikk.

Einstein utódját keresik Győrben - Ezernyi tudóspalánta a Széchenyi István Egyetemen

"Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi" – vallotta magáról a világ talán leghíresebb tudósa, Albert Einstein. Az ő gondolatára alapozva rendezik meg 2010. szeptember 24-én, pénteken délután a Széchenyi István Egyetemen a Kutatók Éjszakáját.

Az összeurópai kezdeményezéshez ötödik alkalommal csatlakozik a győri intézmény, amelynek egyre népszerűbb programja a Kiskutatók Akadályversenye. Tavalyhoz képest megduplázódott a jelentkezők száma: közel ezer kísérletező kedvű diákot várnak a rendezők.

Az általános iskolai és középiskolai osztályok számára szervezett tudományos vetélkedő 14 órakor veszi kezdetét.

A csapatoknak kreatív, korosztályuknak megfelelően összeállított feladatokkal kell megküzdeniük, amelyek révén számos tudományterülettel ismerkedhetnek meg a tanulók, felnőttek felügyelete mellett felfedezve az egyetem laborjait és egyéb érdekes helyiségeit.

A legjobbak "kiskutatói" címet nyerhetnek el az eredményhirdetéskor.

A Kiskutatók Akadályversenyéhez kapcsolódva 16 órakor nyitja meg kapuit az egyetem (régi) aulájában és az egyetemi csarnok melletti sportpályán a Tudományos Játszótér, ahol minden érdeklődőnek lehetősége lesz próbára tenni tudását, készségeit.

Néhány érdekesség a kínálatból:
- Vízrakéta-repítő verseny
- "Trükkös kerékpár"
- Repülőgép-szimulátor
- Nobel-díjas on-line játékok
- 3D LED TV élőben
- Mégis, mozog a Föld? (Foucault-inga)

Az ingyenes programra minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

További információk ide kattintva olvashatók.


A rendezvény a Széchenyi István Egyetem, valamint az Universitas-Győr Nonprofit Kft. szervezésében, a TÁMOP 4.2.3-08/ 1-2008-0011 számú, "SZIENCE4YOU Tudás- és tudomány disszemináció a Széchenyi István Egyetemen" című projekt keretében valósul meg.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.


Olvasóink írták

  • 1. duc_de_Orbieu 2010. szeptember 23. 14:51
    „A szechenyi egyetem még mindig csak egy egyetemnek csúfolt kis vidéki főiskola, mely a hallgatóinak a lehúzására szakosodott. A hallgatók közül is leginkább a költségtérítéseseket feji meg, fejőstehénnek tekintve őket. Sajnos én is a hallgatójuk vagyok még, annak idején elkövettem azt a hibát, hogy ide jelentkeztem. Már a beiratkozásomkor ,,bemutatkoztak" nekem. Mivel nekem már ez a harmaddiplomám, próbáltam tárgyakat elfogadtatni, mégpedig elég sokat. Az egyik ,,kedves" ügyintéző csak annyit fűzött hozzá a kérvényemhez, hogy vizsgázás nélkül akarok diplomához jutni. Így kezdődött.........Érdekes bármilyen változás van, az mindig hallgató számára válik kedvezőtlenebbé. Szervezetlenség, kaotikus állapotok, határtalan pénzéhség, ez jellemzi az egyetemnek csúfolt szechenyi főiskolát. A vizsgáztató tanárok pontatlansága, kezdve a mindenki által ,,kedvelt" és ,,kedves" csintalannal. Még egy érdekesség: azok közül akiket én ismerek a szakomon, azok közül egy sem tudott normál időre végezni,azaz túlfutottak a 7 féléves alapkézési időn, ahogyan persze én is már. Tökéletes indikátor vagyok, ugyanis az első kettőt normál időre végeztem el (az 5 éves képzést 10 félév alatt fejeztem be),másrészt se szorgalmam, se más képességeim nem romlottak....Mikor nekikezdtem, úgy gondoltam, hogy legkésőbb 6 félév alatt ezt is befejezem......És mégse.....
    De sebaj....kérni fogom a tavaszi félévre az áthelyezésemet egy másik intézménybe, s ott fogom befejezni....
    A szechenyi főiskola meglehetősen rövidtávon gondolkodik, egy a lényeg a profit maximalizálása, a hallgatóinak minél jobbani lehúzása által...
    A NYME Egyetem meg tényleg EGYETEM, A SZÓ SZOROS ÉRTELMÉBEN......minden téren.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Duna-stratégia – Győr

˝A hajózhatóság megteremtése, a vízi utak, a közlekedés fejlesztése lényeges Győr számára: ám ez kizárólag a gönyűi torkolati műtárgy megépítésével valósulhat meg.˝ Tovább olvasom