Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Együttműködik a főapátság és a Rába

Pannonhalma - Együttműködési megállapodást kötött egymással a győri Járműipari Holding Nyrt. és a Pannonhalmi Főapátság. Pintér István elnök-vezérigazgató és Várszegi Asztrik püspök-főapát kölcsönös előnyökről és hosszú távú kapcsolatról beszélt a tegnapi aláírás után.
Az anyagi támogatás pontos összegét nem hozták nyilvánosságra, az azonban elhangzott, a Rába méltó összeggel segíti Pannonhalmát céljai elérésében, amelyek az oktatástól kezdve a kultúrán át a turisztikáig közismertek.

A támogatásért cserébe a főapátság lehetővé teszi, hogy a részvénytársaság kiemelt vendégeit méltó környezetben fogadhassa.

Kölcsönös előnyök: Pintér István és Várszegi Asztrik hosszú távú együttműködésről tárgyalt. Fotó: H. Baranyai Edina
Kölcsönös előnyök: Pintér István és Várszegi Asztrik hosszú távú együttműködésről tárgyalt. Fotó: H. Baranyai Edina

– Fontosnak tartom azt, hogy egy nagy hagyományokkal rendelkező vállalat újra megtalálja a gyökereit a huszonegyedik században – fogalmazott Pintér István. Az elnök-vezérigazgató nem titkolta azt sem, a Rába a növekedés útjára lépett, stratégiájában kiemelt helyen szerepel Európa. Arra törekednek, hogy a régió közéletébe ismét aktívan bekapcsolódjanak és a Rába ismét elfoglalja azt a helyet, amely nagysága és jelentősége alapján méltán megilleti.

Várszegi Asztrik püspök-főapát úgy fogalmazott az aláírás után, hogy ami a Rába életében a hagyományt és megújulást jelenti, annak Pannonhalmán az örökség és a küldtetés a szinonimája. Az örökséget hűséggel próbálják őrizni, a küldetést pedig nem tegnap, hanem ma és holnap megvalósítani. A püspök-főapát szerint ezért is fontos, hogy értékeken alapuló, személyes kapcsolatokat teremtsenek, mint amilyen – tegnap óta immár hivatalosan is – a Rábával létrejött. 

Olvasóink írták

 • 2. Gratula 2008. október 15. 20:58
  „Lengyelországban én egy fiatal papot olyan full extrás mercivel láttam, hogyha Jézus most ismét feltámadna, kérné újbóli és azonnali keresztre feszítését!
  Krisztus nevében és nevével többen lettek gazdagok semmint az a tanításával a jó ízlés határain belül összeegyeztethető lenne. Kiszolgáltatottságunk jól jövedelmez a nevével visszaélőknek. is.
  A Rába vezetői egyébként is szegény emberek a Szabó Dzsó vagyonbevallása is csupán 20 milláról szólt. Ja per hó és nem 10 évre!
  Asztrik apát úr is jól sáfárkodik. Molnár Csacsika válása és esketése is hozott egy kis aprót megnyert pályázat formájában. Ez van!”
 • 1. matriné 2008. október 15. 08:01
  „Amikor Lengyelországban jártam ott a papok Polonézzel jártak az apácák pedig biciklikkel. Itt milyen autókat raknak a papok segge alá és miért? Csak nem velük akarják a Lengyel életszínvonalat elérni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válságban a devizahitelezés?

Magyarország - Az MKB Bank az ügyfelek számára fenyegető árfolyamkockázat miatt tegnap… Tovább olvasom