Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Együttműködés a győri és a tarragonai egyetem között

Brüsszeli pályázatokban, művészeti területeken, az angol nyelvű képzésekben is várható szoros kapcsolat.
A Barcelonától 100 kilométerre fekvő, lakosságszámát tekintve Győr méretű Tarragona városának egyeteméről érkezett a héten négytagú küldöttség a Széchenyi István Egyetemre, dr. Maria Gutiérrez-Colón Plana professzorasszony, a Rovira i Virgili (URV) rektorhelyettesének vezetésével. A három napos látogatás célja elsősorban a nemzetköziesítés, az együttműködési lehetőségek feltérképezése volt. A katalán küldöttség tagjai az URV elektromos, elektronikus és automatizálási mérnöki képzéseinek vezetői voltak, akik a Belső Égésű Motorok Tanszék tevékenységével, az AUDI Hungaria Zrt. és a Széchenyi István Egyetem sokrétű együttműködésével, a felsőoktatás és a gazdaság kapcsolat-szervezésének győri modelljével is megismerkedtek.

- Példamutató a győri önkormányzat, a Széchenyi Egyetem és az Audi Hungária együttműködése - hangzott el a sajtótájékoztatón a rektorhelyettes asszonytól. - Pozitív benyomásokkal térünk haza, a kutatók, a karok képviselői nagyon jó munkát végeznek, az egyetem nemzetköziesítése nagy léptekkel halad, együttműködésünk mindkét félnek hasznos lehet.

Dr. Lukács Eszter, a Nemzetközi Projekt Központ vezetője a Széchenyi Egyetem nemzetköziesítéséről beszélt. 

- A meglévő négy angol nyelvű képzési programunk mellé 2020-ig szeretnénk elindítani még kilencet. Angol nyelvű doktori iskolánkkal külföldi hallgatókat tudunk a városba csábítani, akik fizetnek a képzésért, bevételt hozva az egyetemnek, egyben hozzájárulva Győr nemzetköziesítéséhez.

Az egyetemnek nagyon szorosak az ipari kapcsolatai, a kutatási eredményeket külföldön is folyamatosan ismertetik, a jövő héten például Kínában, a sencseni egyetemen.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két kamion ütközött az M1-esen, Győrnél

Két kamion ütközött az M1-esen, Győrnél
Az Ausztria felé vezető oldalon történt a baleset. Tovább olvasom