Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Együtt szállnak harcba a negyedik mobilfrekvenciáért

Magyarország - Az NHH által meghirdetett új mobilfrekvencia megszerzéséért az Externet Nyrt. a Telekom 4 Magyarország Zrt-vel karöltve száll ringbe. A távközlési cégek DreamCom Kft. néven közös vállalatot hoznak létre a negyedik mobilszolgáltatói GSM/UMTS licensz megpályázására.

Mint arról pár napja írtunk: elképzelhető, hogy az évek óta babérjain kényelmesen elüldögélő mobilos trojka (T-Mobile, Pannon, Vodafone) új vetélytársat kap a megmerevedett magyar piacon.

"Jót tenne a mobilpiacnak"

"Az utóbbi hónapok során egyértelművé vált, hogy kereskedelemi alapon nem jöhet létre a piacon virtuális mobilszolgáltatói (MVNO) megállapodás a három hazai mobilszolgáltató egyikével sem, ezért a verseny élénkítésének egyetlen módja egy új operátor megjelenése lehet" – kezdte Pórffy András, az Externet elnök-vezérigazgatója.

Pórffy András szerint több szempontból is jót tenne a mobilpiacnak a negyedik szolgáltató megjelenése. Négy évvel ezelőtt az Externet szinte a semmiből robbant be a szélessávú piacra, jelentős szerepe volt abban, hogy a verseny minden korábbinál erősebb lett, azóta jelentősen nőtt a piac és csökkentek az árak. Mára az Externet a legnagyobb alternatív szolgáltatóvá vált az ADSL piacon.

Netes példa a számlacsökkenésre

"A jelenlegi mobil operátorok szinte befagyasztották a piacot, az árak alig-alig csökkennek, kialakult egyfajta status-quo. Itt az ideje kicsit izgalmasabbá tenni a versenyt. A vezetékes szélessávú piac példája jól mutatja, hogy az alternatív szolgáltatók igen élénk versenyt generáltak. 7-8 éve még havi tízezer forint körül lehetett szélessávra előfizetni, ma már kétezer forint alá csökkent a belépő szintű ADSL havidíja, az előfizetők száma megtöbbszöröződött. A mobilpiac ennél ugyan jóval fejlettebb, azonban úgy véljük, még mindig lehet bővíteni, a mobil platformon nyújtható szolgáltatások fejlődésének még korántsincs vége" – zárta szavait Pórffy.

Egy éve nagyot álmodnak

A Telekom 4 egy éve azon dolgozik, hogy MVNO, illetve operátori szerephez jusson. A két vállalat erőforrásainak a DreamCom Távközlési Kft. keretei között történő egyesítése növelheti a pályázat elnyerésének esélyét. A DreamCom Kft. 30 százalékban az Externet, 70 százalékban a Telekom 4 tulajdonában áll.

Olvasóink írták

  • 1. SAmu 2008. november 07. 05:11
    „Az Externet csak az új belépőknek olcsó, a szolgáltatóváltásnál már nem! Még a T-Home is olcsóbb ! Ilyen lesz a mobilja is?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás: Hulladékból termék

Győr - Borkai Zsolt polgármester nyitotta meg hétfőn a Krúdy-iskolában a Hulladékból termék… Tovább olvasom