Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Együtt sem találják a kiutat

Nem iszik, nem dohányzik, pici kora óta egyedül neveli lányát, aki szakmát tanul, s ösztöndíjával segíti a megélhetésüket. Mégis tavaly fél évre a villanyukat is kikapcsolták. Az 58 éves rokkantnyugdíjas Végh Lászlóné napi hat órában dolgozik is, ám betegsége miatt elmaradt számláit görgeti maga előtt.

"Beteg voltam, s nem tudtam dolgozni, ez idő alatt gyűlt fel az adósságom: ezt görgetjük magunk előtt, s nem tudjuk magunkat összeszedni" – szól Végh Lászlóné segítségkérése, aki Győrben az Ikva utcában egy 11. szinten lévő pici panellakásban él 17 éves lányával, Bogival.

Anya és lánya – Végh Lászlóné bár beteg, munkát vállalt, Boglárka jól tanul, ösztöndíját is „bedobja a közösbe
Anya és lánya – Végh Lászlóné bár beteg, munkát vállalt, Boglárka jól tanul, ösztöndíját is „bedobja a közösbe", hogy meg tudjanak élni. Fotó: H. Baranyai Edina


Anyagi helyzetük kétségbeejtő, holott mindent megtesznek annak rendezéséért. Az asszony rokkantnyugdíjas lett, de így is munkát vállalt: megbecsüli, hogy napi hat órában van lehetősége dolgozni.

"Sajnos közüzemi tartozásaim halmozódtak fel, a közös költséggel is van elmaradásom, s a napokban a bank is felmondta a hiteltartozásomat, nekik nyolc napon belül több mint százezer forintot kellene kifizetnem. Lányom, Bogi 11. osztályos stylist és női szabó szakon, 4,8-es az átlaga, érettségizni szeretne: havi 25 ezres ösztöndíját is »bedobja a közösbe«, hogy meg tudjunk élni.

Nem iszom, nem dohányzom, nem járunk sehová: egyetlen szórakozásunk a tévézés. Tavaly fél évig erre sem volt lehetőségünk, ugyanis kikapcsolták nálunk a villanyt.

Segítséggel sikerült visszaköttetni, de a betegségem alatt felgyűlt adósságot mindig magunk előtt görgetjük: a lányomnak a szakadt csizmája helyett egy újat sem tudok venni.

Tudja, ki segített a bajban? Amikor kikapcsolták nálunk a villanyt, a közelben lakó, napról napra élő, szintén segítségre szoruló barátnőm mosta a ruháinkat."

Olvasóink írták

 • 6. Lacika62 2012. december 07. 14:09
  „A Kisalföldben bent van egy ""KÖZÖS""" számla szám de nem mindig az kapja aki a legjobban rá szorul.......... Egyébként LAPCOM MÉDIA ALAPÍTVÁNY a neve és a számlaszám 12096705-01312657-00100008 ha valakit érdekel ezt az újságban is meg nézheti..!”
 • 5. fal 2012. december 06. 21:57
  „Vannak emberek mi is akkik szeretnenek segiteni de hogyan mi nem lakunk ott ...mond meg hogyan??”
 • 4. kisember1 2012. december 06. 07:08
  „2. Tündenéne 2012.12.04. 12:35 Ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna. Inkább csak a számlás megjegyzést kellene tenned, nem a másikat. A hiánytáplálkozás, egyoldalú táplálkozás, pl. csak kenyérre van pénz, sokszor vezet elhízáshoz. Sokan híznak úgy el, hogy nem esznek fele annyit se, mint pl. te, csak hormonháztartási problémájuk van. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!”
 • 3. fal 2012. december 04. 20:52
  „valami bank szamot kellene ki irni akkor minden ki tudna hova kell kuldenni...es remelem hogy ez sikerulni fog egy kis help mindenkinek kell...sok szerencset”
 • 2. Tündenéne 2012. december 04. 12:35
  „Én nem akarok senkit megbántani, de aki majdhogynem nyomorog, azért az általában nem rendelkezik ennyi túlsúllyal. És nem lehet mindent a genetikára fogni. Ezzel együtt sajnálom az érintetteket, főleg így, télen. Remélem, sikerül segítséget kapniuk. Ha esetleg megadnának itt valami számlaszámot vagy ilyesmit, akkor szerintem sokan küldenének nekik pár száz ft-ot, sok kicsi sokra megy!”
 • 1. szekelyse50 2012. december 04. 10:03
  „A mai világban tisztességesen nagyon nehéz megélni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézze meg a megállók szerinti lefedettséget Győrben, Sopronban és Mosonmagyaróváron

Katt-katt: új, látványos funkcióval bővült a Kisalföld Volán térképes menetrendi szolgáltatása megyénk három legnagyobb városában. Tovább olvasom