Kisalföld logö

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 18°C Még több cikk.

Együtt futnak a győri anyukák

Közös mozgásra várja az anyukákat Földingné Nagy Judit maratoni futó. A szervezett mozgás ötlete Kajdi Zsuzsannától származik, aki nemrég honlapot indított Nők Győrben címmel.

– A gyerekekkel itthon töltött idő alatt a nagyszülők távolléte és a férjem kiszámíthatatlan hazaérkezése miatt teljesen reménytelennek éreztem, hogy rendszeres mozgást iktassak a mindennapokba. Aztán jött a futás ötlete – mondta Kajdi Zsuzsanna, akit korábban annak apropóján mutattunk be portálunkon, hogy honlapot indított Nők Győrben (nokgyorben.hu) címmel, amelynek segítségével szeretné összefogni, segíteni, megmozgatni a városban élő nőtársait.

Heti két közös edzésen is várják a futókat: szerdánként 18 órakor az Aranyparton a Lapos tanszéknél, szombatonként 9 órakor a Krúdy-gimnázium bejáratánál.
– Egy anyukatársam kezdett el futni és olyan lelkesen mesélt róla, hogy rögtön kedvet kaptam. Még az iskolai tornaórák kellemetlen emlékei sem tudtak eltántorítani. A következő hétvégén útnak is indultam a házunk körül. Tanulmányoztam az edzésterveket, rendületlenül futottam és a napi sikerek megerősítettek. Hamarosan futótársam is lett. Aztán arra gondoltam, milyen jó lenne, ha többen csatlakoznának hozzánk, ha sok anyukát sikerülne megfertőzni a futás szeretetével. Földingné Nagy Judit maratoni futó segítségét kértem, aki nagy örömömre azonnal igent mondott. Tanácsai és edzéstervei már olvashatók a honlapon.

Földingné Nagy Judit örömmel mondott igent Kajdi Zsuzsanna felkérésére. Az anyukák a nokgyorben.hu honlapon tájékozódhatnak a közös futás részleteiről. Fotó: B. A.
Földingné Nagy Judit örömmel mondott igent Kajdi Zsuzsanna felkérésére. Az anyukák a nokgyorben.hu honlapon tájékozódhatnak a közös futás részleteiről. Fotó: B. A.

Aki nem szeretne egyedül belevágni, szívesen futna másokkal, csatlakozhat Judithoz és férjéhez. A házaspár 2008 óta vezeti a győri Nike Futóklubot. Heti két közös edzésen is várják a környékbeli futókat: szerdánként 18 órakor az Aranyparton a Lapos tanszéknél, szombatonként 9 órakor a Krúdy-gimnázium bejáratánál.

– Egy nő élete – amikor már a családjáról is gondoskodnia kell – mindig nagyon mozgalmas – mondja Zsuzsanna. – Ahogy az évek telnek, egyre inkább. A futás a legjobb megoldás a testmozgásra. Csökkenti a feszültséget, jókedvre derít, fokozza a teherbírásunkat, élvezhetjük a munka jól megérdemelt gyümölcsét és azt a luxust, hogy valamit tettünk magunkért.

Olvasóink írták

  • 1. Primax 2010. április 08. 22:37
    „Szia Juci ! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még dolgoznak, de leépítésre készülnek

Győri hír vezeti a Vasasszövetség honlapját: a munkavállalók szolidaritását kérik az érdekvédők a… Tovább olvasom