Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Egyre többen kérnek segítséget, támogatást

Győr - A szinten tartás és az új kihívásokra való felkészülés jellemzi leginkább a 130 ezres győri megyeszékhely szociálpolitikáját. Az elmúlt hetekben megugrott a kérelmek száma. Többen a rezsikifizetéséhez kérnek támogatást, illetve az után érdeklődnek, milyen segítséget kaphatnak, ha megszűnik a munkahelyük.
Az elmúlt hetekben mind többen kopogtatnak a népjóléti iroda ajtaján – ez jelzi, hogy az emberek növekvő nyugtalansággal néznek a következő időszak elé. Ahhoz azonban, hogy a népjóléti osztály munkatársai reálisan felkészüljenek a következő év feladataira, azt is látni kell, mely feladatok élveztek elsőséget. Összegzésre kértük Páternoszter Piroskát, a győri polgármesteri hivatal népjóléti osztályának vezetőjét.

– A rendszeres támogatások közül a lakásfenntartásira idén közel 150 millió forintot költött a város, ebben már szerepel az adósságkezelés címén nyújtott összeg, amellyel mintegy 2200 család lakhatását segítettünk megőrizni – tájékoztatott az osztályvezető. – Megkülönböztetett jelentőséggel bír a közfoglalkoztatás, erre két év alatt mintegy 100 millió forintot különítettünk el, ezzel együtt havonta 60–70 embert állítottunk munkába. A jövőben erre is kiemelt figyelmet fordítunk. Októbertől újdonságot jelentett a kismamák negyedéves buszbérlete, ami a helyi rendelet szerint az adható átmeneti segély (természetbeni formájaként biztosított) része.

A betegségek szintén komoly kiadást jelenthetnek a családoknak. Megtudtuk, közgyógyellátásra 18 millió forintot költött a város. Az ügyintézők ugyanakkor nyitottan és rugalmasan kezelik azokat a helyzeteket, amelyben beteg gyermeket nevel a szülő, vagy lisztérzékenység, egyéb probléma merül fel a családban, ahol ez nyilvánvalóan pluszkiadásként jelentkezik.

A népjóléti osztály vezetője szerint a győriek előtt ismert, hol lehet segítséget igényelni, mivel idén több mint 43 ezer ügyiratot dolgoztak fel a munkatársak. A napokban minden háztartásba eljuttatott Szociális Iránytű valódi segítség: a kiadványban részletes tájékoztatást adnak a lehetőségekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

263 millió 43 önkormányzatnak

Győr-Moson-Sopron megye 183 önkormányzata közül 43 kapott, összesen 263 millió forint egyedi… Tovább olvasom