Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Egyre több fiatal próbálja ki a drogokat

Győr - „El kellene készíteni az újabb felmérést a drogfogyasztás alakulásáról. ... A korábbi felmérések mutatják, hogy évről évre folyamatos az emelkedés" – jelentette ki Ottófi Rudolf alpolgármester tegnap a Győrben rendezett kábítószerügyi konferencián.
A Győr Városi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) és a Lions Qest Magyarország „Hogyan segítsünk?" címmel rendezett konferenciát tegnap a városházán. Az iskolák vezetői, osztályfőnökei, ifjúságvédelmi felelősei, valamint a szociális intézmények képviselői részvételével megtartott programon Ottófi Rudolf alpolgármester – a KEF elnöke – hangsúlyozta, hogy a városban évről évre nő a kábítószert kipróbáló, illetve fogyasztó fiatalok száma. Ezért fontos lenne újabb felmérést készíteni, amely pontos tükröt ad a jelenségről.

A konferencián elhangzott: míg 1999-ben a megkérdezett diákok mintegy 17 százaléka találkozott valamilyen kábítószerrel, a meglehetősen régen, 2003-ban készült felmérés alapján a középiskolásoknak közel 30 százaléka próbálta ki a drogot.

A KEF elnöke hangsúlyozta: egyre fiatalabbak kerülnek kapcsolatba a kábítószerrel, ezért összefogásra van szükség az érintett intézmények, szervezeteket között. A felmérésekből látható, hogy a drogfogyasztás szempontjából a leginkább veszélyeztetettek Győrben a szakmunkástanulók.

Olvasóink írták

 • 8. teloka 2008. február 23. 13:54
  „...azért én több szülő hozzáállását, válaszát vártam volna...”
 • 7. tricse 2008. február 22. 23:45
  „jelzem én a témában elfogult vagyok ugyanis számomra a drogterjesztés azonnali életfogytigtartó szigorított főbelövéssel büntetendő”
 • 6. tricse 2008. február 22. 23:43
  „na igen a nevelés

  akinek még nem volt kamaszgyereke az nem tudja micsoda meglepetésekkel is szolgálhat a csemete a gondos törődés és soksok beszélgetés ellenére is

  viszont

  nem mehetek oda minden egyes szülőhöz reklamálni a kis drágaság viselt dolgai miatt--ami ugye az én gyerekemet befolyásolja ha teccik ha nem--de a rendőrségtől igenis elvárható hogy elkapja a grabancát a drogosztogató szemétládáknak”
 • 5. gyakor 2008. február 22. 17:34
  „Azokkal értek egyet, akik nem a gyermekre, hanem a szülőre húzzák a vizes lepedőt. A gyermek nevelése- minden tévhit ellenére- elsősorban a család kötelessége.
  Itt az első probléma!! Valóban nevel e a család?
  A környezet kétséget kizáróan rendkívűl befolyásoló, de ahol ezt kompenzálni tudja a családi háttér, nem lehet gond.
  Sokan azt mondják, hogy neveljen az iskola!! Az iskola a nevelésben csak katalizátorként tud belépni, mert a kapcsolatok időlegesek.
  A felvetett témában az a gond, hogy még mindíg ott tartunk: felméréseket kell készíteni, hogy tudjuk hányadán állunk.
  Mióta tudjuk, hogy fennáll a probléma? Azóta mit tettün, azon kívűl, hogy törvények születtek arról, hogy milyen jogai vannak a gyermeknek és mit nem tehet a szülő, illetve a pedagógus. Akkor meg minek a felmérés Ottófi Úr?”
 • 4. teloka 2008. február 22. 17:10
  „Én mondom, néha egy pár szülő nem normális. A gyerekre figyelni kell, hogy mit mond és nem azt szajkózni, hogy a másiknak milyen jól megy, majd ha én is lopok, csalók, mint a másik szülő, akkor neked is lesz. És nem a kocsmában tölteni az időt a kikérdezés helyett. Azt a gyereket egy jól írányított időkénti pofonnal helyre lehet billenteni. NEM VERNI KELL! azt a szülőnek kell tudni, hohy mikor jár neki az időzitett "pofon", de lehet Nem-t is mondani és nem úgy, hogy másnap jól van kisfiam vagy leányom!!!Egy idő után megunja és inkább a haverokkal megy szórakozni vagy ha gazdag a szülő inkább pénzt ad csak hallgason már! A drogokat ne a pártokra delegáljuk, hanem a szülök gondolkodjanak el, hogy is nevelem a gyerekemet?”
 • 3. Mary 2008. február 22. 14:41
  „Nem hiszem, hogy a kábítószerezés az éppen kormányon lévő pártokon múlik (még mielőtt azt hinnéd Kormánypárti vagyok - NEM) és abba sem akarom magam beleélni, hogy a nevelésen. Inkább igyekszem nyitva tartani a szemem a gyerekeimmel kapcsolatban és, ha szükséges megtenni a megfelelő lépéseket. És beszélgetek velük, és beszélgetek velük, és beszélgetek velük, és meghallgatom őket, és igyekszem ottlenni, ha kell.”
 • 2. Kapuvári 2008. február 22. 14:08
  „Mit vártok ilyen kormánypártoktól?az szdsz a marihuána legalizálásáért küzd, és köztudomásúan nem rendpárti párt, a szocik meg örülnek,mert legalább a kábítósok elviselik őket!amíg nem lesz itt egy keménykezű,rendpárti kormány,addig ne is várjatok semmit!az szdszesek meg csak hadd szívják a drogot!”
 • 1. tricse 2008. február 22. 11:21
  „már megint hangzatos szavak --tegyünk úgy mintha csinálnánk valamit--azután senki nem mer belenyúlni a darázsfészekbe

  én az érintettektől tudom nem holmi hülye pénzért megrendelt statisztikailag semmit sem érő felmérés alapján,hogy a gyermekek 100 %-a találkozik a drogokkal és csak a szerencsén és nevelésen múlik ha nem próbálja ki

  a rendőrség nem tesz semmit--vajon miért?

  persze nincs mit csodálkozni amikor a győri éjszakai szórakozóhelyeken holtrészeg tizenévesek csinálnak azt amit akarnak--vajon ezt miért tűri a hatóság?

  duma az van ezerrel:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ítélet: a bíró jó hírnevét megsértette az újságíró

Győr–Budapest - Elfogultság miatt Győrött tárgyalták csütörtökön az M. Szabó Imre újságíró… Tovább olvasom