Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Egyre népszerűbb az internetbankolás a vállalkozások körében megyénkben

Folyamatosan növekszik az internetbankolás népszerűsége idehaza és megyénkben is: 2006 és 2010 között a felhasználók száma 555 ezerről 1,1 millióra nőtt.


Folyamatosan növekszik az internetbankolás népszerűsége idehaza és megyénkben is: 2006 és 2010 között a felhasználók száma 555 ezerről 1,1 millióra nőtt.

Az internetbankolás nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások körében is dinamikusan terjed, amelynek a szakértők szerint az egyik oka, hogy egyre több kis- és középvállalkozás működésében figyelhető meg fokozott árérzékenység.

Egy, a tavalyi esztendőben készült átfogó kutatás szerint a vállalkozások egy jelentős része igazán nyitott az új típusú banki számlacsomagokra.

A kínálat új, felépítését és struktúráját tekintve úttörő konstrukciója a "lebeszélhető", azaz egyéb banki műveletek díjának fedezésére részben felhasználható csomagdíjjal bíró számlacsomag.

Manapság több tucatnyi számlacsomag közül válogathatnak a kis- és középvállalkozások. Sokuk azonban ezt inkább a bőség zavaraként éli meg.

"Én mindig azt javaslom, hogy először is gondolják végig, hogy mire akarják használni a számlacsomagot, utána vegyék számba, hogy egy-egy szolgáltatáselemet (például pénzfelvétel ATM-ből vagy elektronikus tranzakciók száma) havonta kb. hány alkalommal akarnak igénybe venni.

Ezek alapján egy banki szakember segíteni tud abban, hogy melyik számlacsomag lenne a legkedvezőbb a számukra.

Mi például egyértelmű iránymutatást adunk a kkv-knak a bankolási szokásaik alapján: például a Dinamika Szolgáltatáscsomagot az induló, viszonylag kevesebb banki műveletet végző vállalkozásoknak ajánljuk, az elektronikus számlaforgalmat előnyben részesítőknek az Elektronikus, míg a dinamikusan növekvő, jelentős devizaforgalmat bonyolítóknak a Flotta Szolgáltatáscsomagot javasoljuk" - mondta Keneseiné Karácsony Emma, az MKB Bank győri fiókigazgatója.

A fiókigazgató elmondása szerint Győr-Moson-Sopron megyében a helyi vállalkozások körében is jól megfigyelhető az internetbankolás terjedése, amit jól mutat, hogy kiugróan magas a Dinamikus mellett az Elektronikus számlacsomag használata, hiszen az MKB Bank győri, Bécsi kapu téri fiókjában vezetett vállalkozói számlák 35 százaléka az előbbi számlacsomag típusból, míg 18 százaléka az utóbbiból kerül ki.

Persze a legtöbb kkv-t az érdekli, hogy számszerűen milyen megtakarítást lehet elérni egy-egy jól megválasztott számlacsomaggal?

"Mielőtt bevezettük a Dinamika, Elektronikus és Flotta számlacsomagokat, konkrét kalkulációkat végeztünk, hogy milyen nagyságrendű megtakarítást lehet elérni egy-egy jól megválasztott számlacsomaggal.

A számításaink azt mutatták, hogy egyes szolgáltatáscsomagok választása esetén – az ügyfél bankolási szokásaitól függően – a megtakarítás éves szinten akár a 800 ezer forintot is meghaladhatja" - zárta szavait Keneseiné Karácsony Emma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bedőlt az ideiglenes folyosó a győri kórházban

Zuhogó esőben is az udvaron át kellett szállítani a betegeket és az újszülötteket a győri kórház épületei között. Tovább olvasom