Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Egymilliót kínált volna anyja gyilkosának

Jogerősen egy év, négy hónap börtönre ítélte a Győri Ítélőtábla kedden azt a 25 éves férfit, aki a rendőrségi fogdán megkérte egy fogvatartott társát: kerítsen bérgyilkost anyja megöléséhez.
Szabó Krisztián írt egy felhívást is, amely szerint egymilliót adott volna édesanyja meggyilkolójának.

Később többek között lelki problémákra hivatkozott, kábítószeres elvonási tüneteire, s arra, hogy kapcsolata az apjával teljesen, anyjával pedig félig-meddig rendeződött. A bíró kérdésére felelve elmondta: személyesen nem, telefonon beszéltek azóta a sértettel, aki szerinte már megbocsátott fiának a Veszuprémben írt levélért.

Dr. Kovács Tamás tanácsa úgy indokolt: ennél lejjebb már nem mehetnek, a súlyosítással pedig az a probléma, hogyha elfogadják a tényállást és a büntetőjogi keretet, akkor az egységes bírói gyakorlat nem igazán engedi az enyhe emelést. A jelentős mértékű súlyosítást pedig nem tartja indokoltnak, a férfi egyébként láthatólag sokat tesz azért, hogy a megfelelő kerékvágásba kerüljön az élete. Az egyik súlyosító körülmény természetesen az volt, hogy a megdöbbentő tettet saját anyja ellen követte el.

Szabó Krisztián emberölés előkészületének bűntette miatt felel, 9 hónapig volt előzetsben, s mindent beszámítva körülbelül két hónapot kell még e miatt börtönben töltenie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szeptember is melegebb volt a sokévi átlagnál

A szeptember volt sorrendben a hetedik olyan hónap, amely melegebb időt hozott a sokévi átlagnál, az eltérés a megyében ezúttal 1,5-2 fokot tett ki. Tovább olvasom