Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Egymilliós fejlesztés

Hozzávetőlegesen egymillió forintnyi fejlesztés valósult meg az elmúlt háromnegyed évben a győrsövényházi teleházban. A 2000-ben létrehozott, s azóta is az Egyesület Győrsövényházért által működtetett intézmény délelőtt az általános iskolai számítástechnika-oktatást szolgálja, délután viszont az egész falu előtt nyitva áll.
Nagy a forgalom a teleházban
A Teleház Szövetségtől két esztendeje érkezett számítógépet és fénymásolót az Ifjúsági és Sportminisztériumtól a civil szervezetek infrastrukturális támogatása keretében kapott újabb munkaállomás, valamint faxot, nyomtatót és fénymásolót magában foglaló többfunkciós berendezés egészítette ki. A teleházat működtető Egyesület Győrsövényházért a Széchenyi-terv egyik programpontjára is pályázatot nyújtott be, amelynek eredménye egy 333 ezer forint értékű számítógép lett.
„ A teleház szerepköre eltér az országban megszokottól, mert egyszerre szolgálja az általános iskola tanulóit és a falu lakosságát " – mondta a Kisalföld kérdésére Németh László, az általános iskola igazgatója, az egyesület tagja. Szerinte ez a felépítés hatékonyabb működést jelent, és számos előnnyel jár. Az internet- és e-mail hozzáféréssel bíró gépeket délelőtt az ötödik – nyolcadik osztályosok számítástechnikai oktatására használják, míg délután az iskolások és a falu lakossága egyaránt igénybe veheti. A diákoknak csak a játékprogramokért, az internetezésért kell fizetniük, az – egyébként nagyon népszerű – oktató CD-ROM-ok használata ingyenes. Legutóbb az iskola a Győr-Moson-Sopron Megyei Közoktatási Közalapítvány pályázatán nyert 90 ezer forintot újak beszerzésére. Németh László úgy vélekedett, az elmúlt időszak bebizonyította, hogy egy kistelepülésen is van igény számítástechnikai szolgáltatásokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrújbarát borai

A győrújbaráti polgármesteri hivatal és a Baráti Hegyközség ebben az évben tizenharmadszor rendezte… Tovább olvasom