Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Egymilliós adomány nehéz helyzetű gyermekeknek

Az Első Győri Lions Club több millió forintot gyűjt évente jótékony célra. A támogatások odaítéléséről a Győri Lions Alapítvány dönt.

Szammer István (jobbra), az alapítvány kuratóriumának elnöke és Halbritter Mátyás (középütt) kuratóriumi tag hétfőn a győri Bóbita Különleges Gyermekotthonba látogatott el. Egymillió forint adományt vittek két megyei fenntartású intézménynek, a Bóbita-gyermekotthon mellett a Bárczi Gusztáv gyógypedagógiai központnak. A támogatás forrását a klub által tavaly év végén rendezett, hagyományos jótékonysági vállalkozói est bevétele adta, amely a krízishelyzetben lévő gyermekek megsegítését tűzte ki célul, és a gazdasági válság ellenére a helyi cégek példaértékű összefogásával zárult. A Bóbita-gyermekotthon vezetője, Háromszéki Ildikó elmondta, nagyon örülnek a 400 ezer forintos adománynak, aminek egy részéből az épület levegőztetőteraszát faszerkezetes tetővel fedetik be, mert a nyári melegben nagyon nehezen tudják használni az épületrészt.

Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csaba

A pénz másik részét foglalkoztatóhelyiség berendezésére költik. A Bárczi Gusztáv gyógypedagógiai intézmény igazgatója, Borsfai László (balra) biztosan állította, a támogatás ismét jó helyre kerül. Az intézményben 171 értelmileg akadályozott gyermeket nevelnek óvodástól a fiatal felnőttkorig. A 600 ezer forint adományból a külső játszóteret újítják fel és fejlesztőjátékokat szereznek be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliós sikkasztás a menzapénzből

A rendőrség nyomozást indított egy győri iskola élelmezésvezetője ellen, aki a gyanú szerint több millió forintot sikkasztott az ebédbefizetésekből. Tovább olvasom