Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Egymillió forint a legjobbnak

Ikarosz–díjat kap az a pályázó megyei kisvállalkozás, mely a legjobb innovatív eszközt vagy módszert mutatja be a bíráló bizottságnak. Erről beszélt pénteken az egymillió forintos díjat felajánló megyei iparkamara elnöke.
A megyei kereskedelmi és iparkamara egymillió forintos díjazzással innovációs pályázatot hirdetett vállalkozások részére. Mihalicz Antal, az iparkamara elnöke mai sajtótájékoztatóján elmondta: második alkalmmal hirdették meg ezt a pályázatot – tavaly kezdő, most működő vállalkozások számára.

Az Ikarosz díj megalapításával az innovációs készség mozgósítására, az üzleti ötletek átgondolására hívják fel a figyelmet. A legjobb ötletet 1 millió forinttal jutalmazzák majd a Presztízs Gálán. Az elnök kiemelte: az innovációnak rendkívül fontos hatása van a gazdasági növekedésre. Amíg viszont Nyu gat–Európában és az Egyesült Államokban 70-75 százalékát te szi ki a gazdasági növekedésnek, addig Magyarországon ez csupán 40-42 százalék. Ehhez hozzájárul persze, hogy „a kis vállalkozói szektor alultőkésített." Az Ikarosz–díjra innovatív eszközökkel, módszerekkel pályázhatnak a megyei kisvállalkozások november harmadikáig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

X-Faktor válogatót tartottak Győrben - videó, fotók

Nem verték nagydobra, de csütörtökön Győrben és Mosonmagyaróváron jó hangokat és érdekes karaktereket keresett az RTL Klub stábja. Tovább olvasom