Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Egymilliárdos energetikai fejlesztés a győri egyetemen

Egymilliárd forintos összértékű energetikai fejlesztés kezdődik május végén a győri Széchenyi István Egyetemen.

Az intézmény A-B-C-D jelű tanulmányi épületei a Környezet és Energia Operatív Program keretében újulnak meg: az épület hőszigetelt, új nyílászárókkal és tetőszerkezettel, napelemekkel és árnyékoló szerkezettel felszerelt lesz. Az új szigetelésnek köszönhetően az épületek új külső megjelenést is kapnak azon túl, hogy energetikailag megtérülést hoz a beruházás a napelemeknek köszönhetően - mondta a vállalkozói szerződés aláírási ünnepségén Lipi László projektvezető.

Peresztegi Imre, a kivitelezői pályázat egyik nyertese, ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója közölte: 400 nap áll rendelkezésükre a megvalósításra, "ez teljesíthető", sőt, ennél előbb szeretnék befejezni a fejlesztést. Tóth Csaba, a másik kivitelező West Hungária Bau Kft. ügyvezető igazgatója megjegyezte: "Győri cégként öröm számunkra, ha a győri egyetem tovább szépül". Szekeres Tamás, az egyetem rektora a korszerű energetika megvalósulása mellett azt emelte ki, hogy az épületek déli oldalára kerülő árnyékoló szerkezeteknek köszönhetően az oktatók jobb munkakörülmények közé kerülnek, amely hozzájárulhat a munka jobb minőségéhez. Szerinte "ez a legjobb eredmény, amit elérhetünk egy fejlesztéssel".

A beruházás az elnyert Európai Uniós és kormányzati támogatás mellett mintegy 40 millió forintos egyetemi önrészből és százmilliós saját forrásból valósul meg. A szerződés aláírását követően szerdán megkezdődnek az egyeztetések, május végén pedig a munkálatok. A fejlesztés várhatóan 2014 júniusában készül el. A programról június elején egyetemi és lakossági fórumon tájékoztatják az intézmény munkatársait és a környék lakóit.

Olvasóink írták

 • 4. ccc 2013. május 13. 16:01
  „Soha meg nem térülő pénz-szórás...........Mennyi utat fel lehetne belőle újítani Győrben................Nem érdekel kinek, mennyi megy a zsebébe, de ami marad azt értelmesen, értelmes dolgokra költsék el.
  " az egyetem rektora a korszerű energetika megvalósulása mellett azt emelte ki, hogy az épületek déli oldalára kerülő árnyékoló szerkezeteknek köszönhetően az oktatók jobb munkakörülmények közé kerülnek, amely hozzájárulhat a munka jobb minőségéhez. Szerinte "ez a legjobb eredmény, amit elérhetünk egy fejlesztéssel" " 1.000.000.000.-Ft-ért? Leírom: egymilliárdforintért? Ugyanmár!?”
 • 3. ATXadmin 2013. május 13. 15:04
  „bele sem merek gondolni ebből az összegből mennyi megy egyesek zsebébe a felét sem költik arra amire kellene ..................”
 • 2. urbaniastapista 2013. május 10. 17:25
  „Mi lesz így a győrhővel, hol fogja ezek után az eget fűteni?”
 • 1. háté 2013. május 10. 14:50
  „Borzalmas mennyiségű pénzek, folynak el!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A távfűtést átalányban is lehet fizetni?

Olvasóink kérésére utánajártunk annak, hogy lehet-e általányban is fizetni a távfűtésért. Tovább olvasom