Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Egymilliárd forintból újul meg a győri strand

Győr - Egymilliárd forintot költenek a következő másfél évben a győri strand felújítására - erről a város önkormányzatának legutóbbi közgyűlésén döntöttek. A strand és az ahhoz tartozó sátoros uszoda évtizedek óta változatlan állapotban van.
A gépészeti rendszer elavult, az öltözők romosak, a pancsolót pedig már be is kellett zárni. A város önkormányzata ezért döntött a felújításról, amely a tervek szerint két ütemben valósul meg.Előbb a teljes gépészeti rendszert, a Cziráky-emlékművet és a strand főépületét az öltözőkkel együtt, a pancsolót, a csúszdát valamint a Cziráky-medencét újítjuk fel - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Borkai Zsolt, polgármester. A második ütemre marad a sportmedence valamint a sátoros uszoda átépítése de ezekkel egyidőben egy új csúszdával és medencével is gazdagodik a fürdő. Az elképzelések szerint 2010 május végétől már egy teljesen megújult strandkomplexum várja a győrieket és az ide látogató turistákat - tette hozzá Borkai Zsolt.

Olvasóink írták

 • 12. nane 2008. november 19. 16:37
  „ok.”
 • 11. Poltergeist 2008. november 19. 10:52
  „Kedves nane---->természetessen tiszteletben tartom,de enged meg,hogy akkor máshogy tegyem fel a kérdést.
  Ha majd teljessen leépítették az egészségügyet és magánkézbe fog kerülni /amit remélem nem engednek/
  és létszámleépítés miatt majd elbocsátanak/neagyisten/ akkor nem kell ügyelned és azon sem törnöd a fejedt hol pihend ki a fáradalmaidta mert véleményem szerint a győri strand ebben a formában tökéletessen megfelel.Engem azzal nem fognak odacsábítani,hogy csinálnak pár látványos bodegát,medencét,hiszen a medencében is olyan víz lessz mint eddig és mellette a fű is ugyanolyan zöld lessz mint eddig.De majd ha megszünik az egészségügy mehetünk oda fűbeharapni és neked sem kell ügyelned 24 órát.
  Ui.:ha a Bahamákra megyek szólok legálább lessz egy közös élményünk.
  peace”
 • 10. nane 2008. november 19. 08:35
  „Kedves Poltergeist! Úgy gondolom ez az oldal a szabad véleménnyilvánítás helye,én tiszteletben tartom a tiédet és nem ugatlak le, de ugyanezt el is várom.Szerinted ne legyen szórakozás sem színház se mozi minden pusztuljon ami nem kórház? Hidd el,én azok között vagyok akik első helyre az egészséget és és annak megőrzését helyezik,de megneharagudj rám azért, hogy miután lenyomtam a 24 órás ügyeletemet a kórházban ,/azon fáradozva hogy az oda érkezők egészségüket visszakapják/ szeretném kipihenni a munkahelyi streszt egy kultúrált strandon pl.Ui : Sajnos a Bahamákra nem jutok el.”
 • 9. Primax 2008. november 18. 21:40
  „Gondolom, ez mostanában a legfontosabb, Kedves Polgármester Úr !
  Mert amúgy minden rendben van.....”
 • 8. Poltergeist 2008. november 18. 13:27
  „Kedves nane,ha beteg leszel és esetleg a korházba kerülsz és jobbesetben órákat vársz arra a hordágyon,hogy valaki jöjjön érted akkor is ezt fogod mondani,hogy nem baj ha kinyulok és messze sárbatiporják az egészségügyi jogaidatmint ahogy már egyre jobban teszik ,de a lényeg van új fürdő.”
 • 7. nane 2008. november 17. 19:48
  „Én örülök,hogy lesz strand, a város lakóinak remélhetőleg kúltúrált pihenési lehetőséget biztosít.Azt ugyan nem értem miért kell a RábaQuellével közösködni.Gondolom mindenki ismeri a közös lóról szóló mondást.”
 • 6. matriné 2008. november 17. 18:07
  „1. hozzászólás matriné 2008.11.17. 17:53

  Az, hogy e rendszer vezérei eladósíttatják a lakósságot az már lassan nem mis hír! Sajnos Győrben van olyan eset is amikor az 50%.kos munkaképességű "mentálhigiénés" anyától koholt vádak alapján megvonják a lakhatási támogatást akinek a háztartásában még egy munkanélküli gyermeke is van. Csupán azért,hogy a lakásából úgy tudják kitenni,hogy visszamenőlegesen áprilistól vonják meg a lakhatási támogatást! Természetesen tudva,hogy képtelen közel 100 ezer forintot elővarázsolni így a bérleti szerződést az INSZOL ez év dec 31. napjával felmondotta! kötelezik a lakás elhagyására! Vajon kinek fáj a foga e szerencsétlenek lakására? Az alantas eljárás nem ismer határokat e rendszerben? Vajon melyik bank ád kölcsönt,hogy az így kreált tartozást kitudja fizetni egy minimum alatt élő csonka család? Ott ahol a jövedelem szinte csupán a rokkantsági járadék! Mind ez történik napjainkban Győr Városába a FIDESZ vezette városba ahol még mindig a Piros könyvesekre van bízva az INSZOL intézkedése!”
 • 5. Poltergeist 2008. november 17. 12:47
  „Jajj de fasza,a bezárt kórházak helyett mehetünk majd luxusfürdőbe.És mi lenne ha ezt az összeget véletlenül a egészségügy szintentartására fordítanánk és esetleg csak pár év múlva mennénk új fürdőbe.
  HMMMMM tisztelt képviselőurak?Ja el is felejtettem ,hogy abból önöknek nem csurran a mézescsuporba.”
 • 4. nanica 2008. november 17. 09:44
  „Végre egy örömhír, nemcsak a drága Rába Quelle-n keresztül használhatjuk ezentúl a strandot. Remélhetőleg egyúttal megnyitják a belváros felőli, a strand megnyitása óta használt bejáratot is. Azért a felújítással kapcsolatosan lenne egy-két kérdés: Minek kell létrehozni egy Kft-t? Nincs az önkormányzatnál elég szakember, akinek talán még a munkaidejébe is beleférne a munka levezénylésa? Miért a Rába Quelle fogja még 20 évig a hasznot húzni a felújításból? Ha részesülni akar a haszonból, akkor talán a költségbe is be kellene szállnia. Miért nem lehet felülvizsgálni a velük kötött szerződést? Talán elég indok lenne a fürdő nem rendeltetésszerű használata (ld. szinpad a sportmedencében), valamint a minimális karbantartás elmaradása.”
 • 3. matriné 2008. november 17. 07:37
  „A bűnüldözés és a közpénz hűtlen kezelése az két különálló dolog, ami köszönő viszonyban sincs e rendszerben!”
 • 2. Tabornok 2008. november 16. 21:24
  „Kinek a zsebét tömik a lökött városvezetők? Ez megint korrupciógyanús!
  Ennyiből, új uszodát építhetnének, ha akarnának!
  Primitív, korrupt banda!”
 • 1. jerika 2008. november 16. 20:27
  „És az árvízvédelemre is költenek?? Vagy az első áradással elúszik az egy milliárd is!?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Slotáék remélik: gazdaságunk olyan erős lesz, mint a szlovák

Révkomárom - A szombati magyar-szlovák csúcs után az összes magyar parlamenti párt vezetője vagy… Tovább olvasom