Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -1°C | 6°C Még több cikk.

Egymástól várnak választ a pártok a győri politikai harcban

Győr - Szijjártó Péter győri országgyűlési és önkormányzati képviselő bepereli a Magyar Szocialista Párt győri vezetőit, miután szerinte a városi pályázati pénzek elosztásával kapcsolatban alaptalanul vádoltak meg embereket – írtuk tegnap. Erre Gergely Zoltán, az MSZP győri szóvivője közleményben reagált.
„Az elmúlt napokban törvénysértés gyanúja merült fel egy önkormányzati pályázat elbírálása – győri adóforintok felosztása – kapcsán. Sajátos értékrendet képvisel Szijjártó Péter akkor, amikor gyűlöletkampánnyal vádolja azokat, akik szót mernek emelni ez ellen. Szijjártó Péternek önkritikát kellene gyakorolnia, mielőtt »politikai megfélemlítésről« beszél, miközben perrel fenyegeti azokat, akik a tudomásukra jutott törvénysértés gyanúját jogkövető módon a hatóságok felé továbbítani szándékoznak. Szeretnénk emlékeztetni mindenkit, hogy az MSZP frakciója egy törvénysértés alapos gyanúját megfogalmazva, de a békés, csendes megoldást keresve a közgyűlésen javasolta a téma napirendről történő levételét és annak felülvizsgálatát. Ezt a javaslatot akkor a jobboldali többség lesöpörte! Ez az ellentámadás továbbra sem válasz arra, hogy Szijjártó Péter embereinek maga felé hajlott a keze, amikor közpénzekről kellett dönteniük. Az MSZP győri frakciója változatlanul várja a választ arra, hogy Szijjártó Péter és köre valóban visszaélt-e helyi hatalmával. Az emberek tudni szeretnék, hogy elszigetelt, győri jelenségről van-e szó, vagy minden narancssárga önkormányzat esetében érvényesülő, országos modellről" – áll a közleményben.

Németh Zoltán, a Fidesz győri alelnöke ugyancsak több kérdésre vár választ a győri szocialistáktól, amelyeket sajtóközleményben fogalmazott meg. A politikus tudni szeretné, hogy a gazdasági bizottság szocialista tagjai, Kun András és Ferenczy Lajos miért vádaskodnak egy olyan döntés miatt, amit maguk is kétszer megszavaztak. Az MSZP–SZDSZ többségű közgyűlés idején, tavaly a most támadott cég szintén kapott támogatást. „Ha a szocialisták akkor ebben semmi kivetnivalót nem találtak, most vajon miért vádaskodnak?" – kérdezi Németh Zoltán. Arra is kíváncsi, miért hazudott Gergely Zoltán, aki azt állította: a 2006-ban egymillió forint támogatást kapott Szenior 2003 Kft. – melynek tulajdonosa Némethné Jankovics Györgyi, a megyei önkormányzat MSZP-s képviselője – a pénzt a Szenior Games elnevezésű rendezvény megrendezésére használta fel. „Ezzel szemben a valóság az, hogy az MSZP-közeli vállalkozás egy Széchenyi téri programiroda kialakítására nyerte a támogatást, ami ma zárva van" – írta a Fidesz alelnöke. Németh Zoltán választ vár arra is, miért állította Gergely Zoltán, hogy az előző ciklusban a kisvállalkozások támogatásait az idegenforgalmi bizottság osztotta szét, miközben egy munkacsoport döntött, amelynek tagjai voltak Eredics Gergely és Sághy Zsolt MSZP-s képviselők.

Olvasóink írták

  • 1. ElMariachi 2007. november 06. 08:44
    „Mindenki monnyon le!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bandi, a szeretetember

Győr - Németh András temetése kedden délután kettőkor lesz. A hír annyira döbbenetes, nem akarom… Tovább olvasom