Kisalföld logö

2017. 05. 23. kedd - Dezső 14°C | 24°C Még több cikk.

Egykori hallgatók támogatnak egyetemistákat

A Széchenyi-egyetem három egykori hallgatója évek óta magánösztöndíjával támogatja a felsőoktatási intézmény mostani tanulóit. Közülük szerdán tizenketten jutottak nem kevés anyagi segítséghez.
Palotai Zoltán egy debreceni székhelyű kft. igazgatója, Szemerey Lóránt egy miskolci céget vezet, Wáberer György pedig egy sokcéges társaság elnök-vezérigazgatója: a közös bennük, hogy mindhárman a Széchenyi-egyetem jogelődjének intézményeiben szereztek diplomát, ma sikeres üzletemberek. Nem felejtették el alma materüket, hálásak az intézményben tanultakért, és szeretnék, ha eredményes munkájuk hasznából a Széchenyi-egyetem mai diákjai is részesülnének.

A három üzletember évekkel ezelőtt magánösztöndíjat alapított és az Universitas – Győr Alapítvány keretében rendszeresen ösztöndíjat juttat a mostani egyetemistáknak. Egy-egy Szemerey- és Palotai-ösztöndíjas széchenyis hallgató tíz hónapon át 25 ezer forintban részesül, míg tíz Wáberer’s-ösztöndíjas öt hónapon át kap 25–25 ezer forintot.

Az előbbiek közül Fecser Nikolett mérnök-tanár szakos negyedéves hallgató most másodszor nyerte el a Szemerey-ösztöndíjat. Az anyagi támogatásnak is örül, de fontosnak tartja úgy is, mint aki érdemes volt az ösztöndíjra, ezért erkölcsi értéke is van. Kóczán Krisztián negyedéves mérnöktanár-hallgató, miután soproni, kollégistaként tanul a Széchenyin. A számítógépe elég furcsán viselkedett az elmúlt időszakban, mindenképpen fejlesztésre szorul, nagyon jól jött hát az ösztöndíj – mondta a fiatalember. Nagy Krisztina műszaki menedzser lesz, noha otthon lakik, az ösztöndíj számára is nagyon jól jött. Diákhitelre vásárolt számítógépet, most könnyebben kiegyenlítheti majd tartozását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magas IQ érték

IQ-tesztírást rendez a hétvégén a Mensa győri csoportja. Az ArrabonIQa a Kisalföld Ész Ász Top 100… Tovább olvasom