Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Egyirányú lesz egy szakaszon a Kossuth utca, terelőúton közlekednek az autóbuszok

A Kossuth utca egy szakaszon egyirányú lesz, hat autóbuszjárat megállóját áthelyezik. Keddtől újabb útlezárásokkal és forgalomelterelésekkel folytatódnak a Jedlik hídhoz kapcsolódó fejlesztések. A munkálatok során az Erkel Ferenc utcában korábban kialakított, ám rosszul működő sávosztást is korrigálják.
Közműépítés, majd útépítés miatt jövő hét keddtől egyirányúsítják a Kossuth Lajos utca egy szakaszát a Rát Mátyás tér és Erkel Ferenc utca között, az Erkel utca irányába. A szakaszon mindkét oldalon megállási tilalom lép életbe, a tilosban parkoló autókat elszállítják. Ez a város legfiatalabb hídjához kapcsolódó munkálatok következő nagy forgalmi változása, s előreláthatólag 3 hónapig tart. Ezzel együtt a Petőfi teret is lezárják a Kossuth Lajos utcánál.

– A változásokkal a Rát Mátyás tér–Kossuth Lajos utca–Petőfi tér munkaterületté és jelentősen korlátozott forgalmúvá válik, ahol a hirtelen melegben és a tanév végi hajrában nemcsak az elterelések és korlátozások miatt adódhatnak balesetveszélyes helyzetek, de munkagépekkel és árkokkal is számolni kell – mondta Máthé-Tóth Péter, az útkezelők műszaki vezetője a Kisalföldnek arra a kérdésére, hol kell majd különösen figyelniük a közlekedőknek. – A legfontosabb, hogy mindenki számoljon a Petőfi híd megnövekvő forgalmával – folytatta a szakember. – A Rába kettős híd belvárosba irányuló terhelése erre fog elhaladni, a buszokkal együtt. Aki az evangélikus iskolába viszi a gyermekét, a Petőfi tér felől meg tudja ugyan közelíteni az iskolát, de aki teheti, korábban induljon el a szokásosnál és kerülje el a szakaszt, mert zsákutca lesz. Mindeközben ráadásul a Petőfi híd másik lábához tervezett körforgalom építésének előkészületeihez is hozzáfogtak a kivitelezők, bár ez még forgalomkorlátozással nem jár.

A nyár végéig tervezett munkálatok során egy átalakítást is terveznek az útkezelők. Az Erkel Ferenc utca egyirányú lett néhány hónapja, két sávot, egy egyenes-jobbra sávot és egy balra kanyarodót festettek fel. Bár utóbbit annak idején autóbusszal is tesztelték, a véglegesítés után kiderült, hogy az ív nehezen használható a csuklós járművek számára: kanyarodásnál a csukló hátsó része átlóg a szomszéd sávba, ami több alkalommal keltett már riadalmat – erre olvasóink SMS-ben is panaszkodtak. Máthé-Tóth Péter elmondta: a keddtől érvényes ideiglenes forgalmi helyzetben ezt a gondot is orvosolják, felmarják a záróvonalat és a jövőben egy sávból irányítják a forgalmat minden irányba.

Terelőúton a buszok. Május 24-én üzemkezdettől várhatóan július 15-ig az 1, 2, 2A, 8, 14, 23 jelzésű autóbuszok Sziget, Újváros, Pinnyéd irányából terelőútvonalon közlekednek. Az 1-es autóbuszok a Kossuth Lajos utca–Petőfi tér–Petőfi híd–Zechmeister utca–Jókai utca útvonalon járnak, ezért nem érintik a Petőfi tér, zsinagóga és a Zechmeister utca, Klastrom Szálló (Rába-part) megállóhelyeket, de megállnak a Petőfi téren a református templom előtt, valamint a Jókai utca 4. sz. épület előtti ideiglenes megállóhelyeken. A 2, 2A, 8, 14, 23 jelzésű autóbuszok az Erkel Ferenc utca–Dr. Róth Emil utca–Petőfi híd–Zechmeister utca–Jókai utca útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Petőfi tér, zsinagóga és a Zechmeister utca, Klastrom Szálló (Rába-part) megállóhelyeket, de megállnak az Erkel Ferenc utcában a Kossuth Lajos utcai kereszteződés előtt, valamint a Jókai utca 4-es számú épület előtti ideiglenes megállóhelyeken. Munkanapokon a Zechmeister utcából 12.17 órakor Likócsra induló 8-as járat a Zechmeister utcában (a Rába-parton) és a Jókai utcában is megáll. Sziget, Újváros, Pinnyéd irányában az autóbuszok változatlan útvonalon közlekednek.


Olvasóink írták

  • 2. AntiFricc 2011. május 23. 11:04
    „:D Egyetértek!”
  • 1. háté 2011. május 21. 13:31
    „Hát , egyirányúsítanám az ott "lakó" egyéneknek, - irány India, ismerd meg őseidet és és maradj ott, nehogy kivessen a faj!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németországi versenyre készül a Széchenyi egyetem napelemes autója - Nézze meg videón!

A SZEnergy Team napelemes autójának új konstrukcióját mutatta be a Széchenyi István Egyetemen. A… Tovább olvasom