Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Egyiptomi tragédia: győri diáklány a legsúlyosabb sérült

A kairói kórházban ápolt súlyos sérültek egyike egy győri diák, akinek jobb karját amputálni kellett.
Segélyvonal. A Kisalföld támogatja a társadalmi gyűjtést, amely a Nemzeti Segélyvonalon keresztül folyik az egyiptomi buszbaleset áldozatainak hozzátartozói, illetve annak sérültjei számára. Olvasóink az 1752-es telefonszám felhívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el számukra az öt legnagyobb magyar segélyszervezeten keresztül. Kérjük, hívják az 1752-es Nemzeti Segélyvonalat!
Édesanyja a válságos órákban lánya mellett tartózkodik az egyiptomi fővárosban.

A Kisalföld információi szerint nyáron költözött Győrbe Pápáról édesanyjával az a 14 éves kislány, aki rokonaival együtt utazott azon a buszon, amely vasárnap tragikus balesetet szenvedett az egyiptomi Hurghadában. Ő az egyik legsúlyosabb sérült azok közül, akiket a kairói kórházban ápolnak: jobb karját amputálni kellett. Tragédiáját sok más mellett súlyosbítja, hogy tavaly az egyik pápai gimnázium – ahol három évig tanult – teniszcsapatának tagjaként, ígéretes tehetségeként az országos diákolimpián első helyezést ért el. Ahogy az intézményben megtudtuk: nemcsak a sportban, hanem a tanulásban is jeleskedett.

A kisalfold.hu megkereste annak a győri iskolának a vezetőjét is, ahol a kislány szeptembertől tanul. Az igazgató elmondta: folyamatosan tartják a kapcsolatot telefonon és e-mailben is az édesanyával, aki a válságos órákban gyermeke mellett Kairóban tartózkodik és elégedett a precíz és figyelmes orvosi ellátással.

– Nagyon aggódunk a diákunkért, hiszen állapota súlyos. Reméljük, hogy nem lesznek további komplikációk és testi és lelki ereje segíti a mielőbbi felépülésben. Az egész tantestület és minden diákunk nevében mondhatom, aggodalommal gondolunk rá és nagy szeretettel várjuk vissza – nyilatkozta az igazgató.

A Kisalföld közvetítő segítségével próbálta felvenni a kapcsolatot a kislány Kairóban tartózkodó édesanyjával, de lapzártánkig nem sikerült elérni.

Búvárok  megemlékezése 
Egyiptom. Huszonöt győri és a megyeszékhely környékén élő   lakó jelenleg is Hurghadától délebbre tartózkodik Egyiptomban, egy tengerparton lévő búvárbázison. A mellette fekvő kisvárost azért fejlesztették, mert sok – főként európai – turista érkezik ide. Így a környéken az utak újak, korszerűek. Azokon a magyarok is a búvárbázis buszaival közlekednek. Nem nagyon választhatnának mást, de sofőreik nem vezettek gyorsan eddig sem, most pedig egy kis lassításra kérték őket. Ezt tették más nemzetekhez tartozók is: belgák, franciák, németek, akik részvétüket a magyar búvároknak fejezték ki.
– Azon az estén érkeztünk, amikor a tragédia történt. Másnap reggel mindannyiunknak hirtelen megnőtt a telefonszámlája, mert számos ottho-
ni rokont, ismerőst kellett megnyugtatnunk, hogy nem a mi csoportunk busza borult fel – mondta el a Kisalföldnek Horváth László és hozzátette: az újoncok, a kezdő búvárok avatása után szoktak mindig egy pohár borral koccintani azok egészségére, akik többet már nem merülhetnek. Ezúttal a megemlékezésre meghívják a többi országból érkezett búvárt is és a vasárnapi buszbaleset áldozataira gondolnak.

Olvasóink írták

 • 11. elemér 2011. november 11. 13:42
  „Mikor a zember elveszti kezét vagy lábát, utána ujra tanul, gyakorol és gyorsan alkalmazkodik. Szerencsére segit a természet. Ilyesmit már megfigyeltek az álatvilágban is.
  http://www.youtube.com/watch?v=kXfcOBU58ko”
 • 10. elemér 2011. november 11. 08:29
  „Jobbulást kívánok neki, és ez nem az ujság feladata, hanem a hirközlés. Tizenhét éves korban vesztette el job karját a lány és jó volt teniszben, habár drogozott. Bal kézzel is megtanult játszani és nem drogozik. Megcserélte a baleset az életét. Jó most is a teniszben és bent van az egyetemi csapatban. Santa Monica, Kalifornia T.V. Ámerikában az embernek jobb lehetöségei vannak az életben.

  http://www.youtube.com/watch?v=VcKiTMCuPkA&feature=related”
 • 9. RUDI 2011. november 10. 16:00
  „Jobbulást kívánok neki, nagyon szomorú számomra is a baleset híre.Mihamarabbi gyógyulást kívánok neki.”
 • 8. czindi 2011. november 10. 13:34
  „Bajai teniszversenyek alkalmával többször találkoztam egy férfival, akinek teljesen lebénult a jobbkeze, de annyira imádta a teniszt, hogy megtanult bal kézzel játszani, még a szervája is jó volt: az ütőt tartó kezével dobta föl a labdát, és erős, csavart szervái voltak. Az amatőr versenyeken az elődöntőkig mindig eljutott, néha tovább is. Hasonló kitartást és teljes gyógyulást kívánok a kislánynak.
  Viszont semmiképpen nem gyűjtenék olyan emberek számára, akik az egyiptomi tengerpartra járhatnak nyaralni. Úgy gondolom, hogy sokkal rászorultabb szegény emberek vannak, akiknek még fűtésre sem telik...”
 • 7. Dr.Lang 2011. november 09. 20:04
  „Jobbulast a kislanynak es sok erot a felepuleshez!!”
 • 6. Dr.Lang 2011. november 09. 20:03
  „Jobbulast a kislanynak es sok erot a felepuleshez!!”
 • 5. anyádafatelepen 2011. november 09. 15:47
  „4. tricse 2011.11.09. 15:32
  valami nagyokos buzgó módon eltüntette a tanácsomat, de akkor javaslom mégegyszer szigorúan barátilag szerencsétlenül járt balesetesnek, hogy ha ilyen feltételek mellett is boldogulni akar akkor ezentúl koncentráljon az idegen nyelvekre és valami tisztességes megbecsült diploma összeszedésére. Kint független hogy van e fogyatékossága vagy sem megbecsülik majd, és teljes életet élhet.
  Itt csak egy szenvedés lesz ezzel a körülménnyel. Meg kitartást a felépüléshez!”
 • 4. tricse 2011. november 09. 15:32
  „Erre nincsenek szavak! Remélem a kislány kap lelki segítséget olyan fiataloktól akik végtagelvesztésük után is teljes életet tudnak élni! Sok erőt és kitartást kívánok neki és anyukájának!

  Más!

  Az öt segélyszervezetre nincs szükség,bár egyből kapva kaptak az alkalmon! Egy is elég lenne csak eljusson a pénz a azokhoz akiknek szánják!”
 • 3. Firebazs 2011. november 09. 15:30
  „Szerintem kimaradt a címből egy a. Egyébként jobbulást a sérülteknek!”
 • 2. Tündenéne 2011. november 09. 14:09
  „moderálva, köszönjük”
 • 1. michaela76 2011. november 09. 09:19
  „Szörnyű tragédia,jobbulást akislánynok,és legyen nagyon erős!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`Autómentés´ az M1-esen: 460 eurót kellett fizetnie az angol férfinak

Egy angol férfit összesen 460 euróval - durván 150 ezer forinttal - ˝nyúltak le˝, miután kocsija meghibásodott az M1-es autópályán, s autómentő ˝sietett a segítségére˝. Tovább olvasom