Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Egyiptomi tragédia: Győri búvárok Hurgadában

Szerdán érkezett haza Csókás Péter győri búvár és három barátja az egyiptomi Hurgadából, ahol kedvenc sportjuknak hódoltak egy last minute utazás keretében, de nem abban a hotelben laktak, amelyben a balesetes busz utasai.

Tudomásuk szerint a napokban is indultak győri búvárok az egyiptomi nyaralóhelyre. Az ottani közlekedés Csókás Péter - és más korábban ott búvárkodott megyénkbeli, többek közt Bartos György - szerint némileg veszélyesebb, mint a hazai.

Éjszaka se használnak lámpát az autósok, irányjelző helyett dudálnak, az utak sok helyen rosszak, sok jármű leromlott állapotú.

A városokban rengeteg a taxi, ám épp a Hurgadából a reptérre vezető út szerintük biztonságosabb, nagyrészt egyenes szakaszokból áll és nagy, jól felszerelt buszok szokták vinni a turistákat a reptérre.

Utolértük a hurgadai magyar búvárbázis egyik munkatársát, aki elmondta, hogy elment a tragédia helyszínére, mert nem akarta elhinni, hogy ilyesmi történhetett az útnak ezen a részén és segítségét ajánlotta volna.

Azonban ott sérültek már nem voltak, csak a felborult buszt láthatta, ami teljesen épnek tűnt, nem roncsolódott össze, csak ablakai törtek be.

Gömbös Brigitta szerint a látvány alapján nem gondolná az ember, hogy annyira súlyos volt a baleset, hogy többen meg is haltak benne. A busz szerinte valószínűleg nagyon gyorsan akart bevenni egy kanyart, mert ott borult fel, ahol rátérhetett volna egy gyorsfogalmi szakaszra.

Arról nem tudtak a kinti magyarok egyelőre információkat szerezni, hogy kik voltak a buszon, hova valósiak.

Bázisuknak is voltak vendégei a Palm Beach hotelből, magyarok is, akik segítségükkel, felszerelésükkel merültek a tengerbe, de nem tudták kideríteni, megsérültek-e.

Csak annyit tudnak, hogy idegenvezető kollégáikat nem érte baj. Tehetetlenek, mert szívesen segítenének, de jelenleg nem tudnak mit tenni. És annyit üzentek az itthon aggódóknak, hogy az rémhír, hogy megtámadták a magyarokat, közlekedési baleset történt.

Olvasóink írták

 • 3. ktl 2011. november 07. 15:31
  „Valóban: Hurghada. ccc...
  A részvéthez csatlakozom.”
 • 2. bernie72 2011. november 07. 11:19
  „Gömbös Brigitta meg vegyen fel szemüveget....

  Részvétem a hozzátartozóknak!”
 • 1. ccc 2011. november 07. 09:32
  „Kedves Zita!

  Ennyire hatásvadász félrevezető címet............Kérem legalább a város nevét írja helyesen, a fogalmazás pedig egyes alá.
  Az eset szörnyű, részvétem a hozzátartozóknak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárost ütöttek el Győrben - fotó

Kerékpárost ütöttek el az adyvárosi Tesco-nál szombaton reggel - írja Olvasónk. Tovább olvasom