Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Egyházi könyvek: Vedd és olvasd!

Győr - Tucatnyi egyházi kiadó részvételével idén is megrendezték az ökumenikus könyvvásárt a Széchenyi-egyetem aulájában. A szervezők a rendezvényt missziós lehetőségnek tekintik.

A baptista gyülekezet, az evangélikus egyházközség, a Katolikus Egyetemi Lelkészség és a református egyházközség közös szervezésében és részvételével idén hatodik alkalommal rendezték meg Győrött „Vedd és olvasd!" címmel az ökumenikus könyvvásárt.

Tucatnyi egyházi kiadó kínálatából válogathattak az érdeklődők a 6. Ökumenikus Könyvvásáron.
Fotó: Bertleff András


A Széchenyi-egyetem aulájában felállított standokon a Baptista Könyvesbolt, a Bencés Kiadó, a „Tiszta forrás" Könyvesbolt, a Harmat Kiadó, a Kálvin Kiadó, a Kegytárgy- és Könyvkereskedés, a Luther Kiadó, a Parakletos Kiadó, a Szent Gellért Kiadó és a Szent István Társulat könyveiből válogathattak az érdeklődők.

A Mészáros Sándor református lelkipásztor kezdeményezte adventi rendezvény a látogatóknak ünnepi készülődésre, az egyházaknak sajátos misszióra kínál lehetőséget. A szervezők szerint az egyetemisták egy része az órák közt csak elrohan a standok mellett, de sokan tudják, hogy miről van szó és megállnak, belelapoznak a könyvekbe, sőt, vásárolnak is. S ha megvették, akkor minden bizonnyal el is olvassák azt és „valami munkálni kezd a szívükben, az a szeretet, amelyre karácsony előtt, karácsonykor még nagyobb szüksége van az embereknek".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelkedik a győri szemétdíj

Győr - A hulladékszállítási és kéményseprési díjak az inflációhoz közeli mértékben nőnek jövőre… Tovább olvasom