Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Egyezség kell az útért

Győr-Bácsa - A tervek készek, az engedélyek megvannak, a pénz is rendelkezésre áll – akkor miért nem épül az új Bácsai út? A környék lakóinak kérdésére a polgármester egyértelmű választ adott.
„A Bácsai úton élő családok élete a nagy autóforgalom miatt egyre nehezebb. A viszonyokat jellemzik az állandó környezeti ártalmak és az évek óta fennálló fokozott balesetveszély. Kérjük, hassanak oda, hogy ez az út tehermentesítve legyen. Ebben számunkra az évek óta ígért új Bácsai út jelenthetne megoldást, mely az itt átzúduló forgalom egy részét elvezetné" – ez áll abban a petícióban, amelyet a napokban 157 aláírással a lakók képviseletében Horváth János és Balatoni Lászlóné adott át Borkai Zsoltnak.

A polgármester azonnali választ tudott adni a beszélgetés során. Az új Bácsai út tervei készek, a nyomvonal kijelölve, megvannak az építéshez szükséges engedélyek, s a város költségvetésében szerepel az erre szánt több százmillió forintos összeg is. Ám az új út nyomvonala magánterületen vezet, s az ingatlantulajdonosok egy része a területért a reális ár akár tízszeresét is kérik.

A város élhetne a közérdekből történő kisajátítás lehetőségével, ehhez az eszközhöz azonban csak a legvégső esetben kíván nyúlni. Borkai Zsolt szerint lehetséges tárgyalásos megegyezés, ami talán a jövő év elején megszületik. Ezt követhetik a szükséges jogi eljárások, amelyek alkalmasint az egész évet is igénybe vehetik, s csak ezután épülhet meg a mostani Bácsai utat valóban jelentősen tehermentesítő új út.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakópark, ahol minden a kényelemé

Győrújfalu - Élénk visszhangra talált az a nemzetközi kiadvány, amely – győri… Tovább olvasom