Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Egyetemisták vidéki fővárosai

A Széchenyi-egyetem diákjainak kezdeményezéséhez több vidéki nagyváros hallgatói csatlakoznának, de a választások előtt már nem terjesztik az Országgyűlés elé a győriek javaslatát, amely megalapítaná az ˝egyetemi főváros˝ vándordíjat.

Korábban írtunk arról, hogy a Széchenyi István Egyetem hallgatói hívták a városvezetőket, az országgyűlési képviselőket palackposta útnak indítására a Duna-partra. Ott nekik is átadták az üzenetet, miszerint szeretnék, ha lenne ˝Magyarország Egyetemi Fővárosa˝ cím és azt először Győr kapná. Már el is készítették a létrehozásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot.

A vidéki felsőoktatás eredményeire akarják felhívni a figyelmet a hallgatók, akiknek Rákos Petra lett a szóvivője. Fotó: H. Baranyai Edina
A vidéki felsőoktatás eredményeire akarják felhívni a figyelmet a hallgatók, akiknek Rákos Petra lett a szóvivője. Fotó: H. Baranyai Edina

Az akcióról beszámoló cikkünknek köszönhetően több vidéki nagyváros egyetemeinek hallgatói megkeresték azóta a győri hallgatókat. Rákos Petra, a kezdeményezés szóvivőjének kijelölt joghallgató lapunknak elmondta: pécsi, szegedi, debreceni, miskolci diákok vették fel velük a kapcsolatot, mert szeretnének csatlakozni a szándékhoz. Ők is úgy vélik, hogy egy ilyen cím kellőképp felhívná a figyelmet a vidéki egyetemekre, arra, hogy nem csak Budapesten vannak jó felsőoktatási intézmények, nem csak ott található megfelelő oktatás. Nekik azok a városok is ˝fővárosok˝, ahol tanulhatnak. Az ötletgazdák azonban egyelőre még csak tárgyalnak velük arról, hogyan öntik hivatalos formába együttműködésüket az elkövetkezőkben. Most úgy tűnik, van erre idejük, mert Rákos Petra szerint az országgyűlési választások előtt már nem terjesztik az Országgyűlés elé javaslatukat.

Olvasóink írták

  • 1. bobo 2010. január 26. 19:20
    „"Tetemre hívom itt a Duna partján a magyar fővárost"

    :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agrárkiállítás: díj a tétieknek

Az elmúlt 10 évben a hazai piacon 800 milliárd forintot költöttek mezőgazdasági gépekre, s még… Tovább olvasom