Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Egyetemi csarnok: Két szerződést írtak alá

Az egyetemmel az együttműködésről, egy vállalkozással pedig az egyetemi csarnok üzemeltetéséről írt alá szerződést tegnap Balogh József győri polgármester.
A csaknem másfél milliárd forintba kerülő létesítményt október 16-án adják át. Az önkormányzat részletes együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetemmel, amely egyebek mellett azt szabályozza, hogy a létesítmény a város tulajdonában marad, de használatában az egyetem elsőbbséget élvez.

A másik kontraktus az üzemeltetést pályázaton elnyerő Unihall kft.-vel jött létre. A konstrukció szerint a Győri Vásár Kft., az X-Meditor Kft. és a SZIF Universitas Kft. által létrehozott Unihall tíz évre hasznosíthatja az épületet. Ennek fejében vállalja az üzemeltetési költségeket (ez becslések szerint évi 60 millió forintot tesz ki), az ingatlan amortizációjának megfelelő összeget utal át évente a városnak, amely a felújításra használható fel, valamint a nyereség egyötödét is ebbe a fejlesztési alapba fizeti be.

Az egyetem évi hétmillió forintért használhatja a csarnokot – a díj legfeljebb a Központi Statisztikai Hivatal által megállapí tott infláció mértékével növelhető. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy az önkor mányzat visszaigényelhesse a beruházás általános forgalmi adóját, ami hozzávetőlegesen 280 mil lió forint. Győr rendszerváltás utáni történeté nek talán legnagyobb jelentőségű fejlesztése vár hatóan 1 milliárd 450 millió forintba kerül.

A létesítményt október 16-án adják át. A csarnok az egyetemi használat mellett sport-, kulturális és szórakoztató rendezvények, konferenciák, kiállí tások lebonyolítására is alkalmas lesz. Czinege Imre, az egyetem rektora elmond ta: a város ajándéka lehetővé teszi hallgatóik sportolási lehetőségeinek javítását, és azt, hogy tanévnyitó és diplomaosztó ünnepségeiket a campuson belül tarthassák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jungi Csaba kilépett a Pro Urbéból

Jungi Csaba győri alpolgármester, a Pro Urbe Egyesület elnöke október 2-án kilépett a civil… Tovább olvasom