Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Egyetemi campus fél évszázad tükrében

A győri egyetemre látogatott nemrégiben az egyetem első szervezeti egysége, a közlekedésépítési kar egykori vezetője (1968–1971). Szijártó László a hazai műszaki felsőoktatás megújításának, a győri egyetem mérnökképzésének egyik meghatározó személyisége.
A ma már 86 éves, nyugdíjas egyetemi oktató gyakori látogató a győri campuson, legutóbb Szekeres Tamás rektor mutatta be az egyetemi fejlesztéseket az egykori kollégának (felvételünkön). A közlekedésépítési kar három szakjára (hídépítési és fenntartási, útépítési és fenntartási, vasútépítési és fenntartási) az induláskor 124 nappali tagozatos hallgatót vettek fel – ők voltak a győri egyetem első hallgatói.


„Győr akkor is az egyetlen sikeres hazai felsőoktatási integrációt valósította meg" – értékelte ittjártakor az új, egységes győri intézmény megvalósulását Szijártó László, akinek – mint mondta – „óriási élményt adott a látogatás".

Hozzátette: „Legmerészebb álmaimban sem képzeltem el ilyen nagy ugrást a győri egyetem fejlődésében. Régen volt ilyen szép szakmai napom. Számomra az Építész Műterem, a könyvtári szolgáltatásokat személyre szabott formában kínáló új bibliotéka és a munkaerőpiac követelményeit a képzési folyamatba integráló Karrierközpont jelentette a legnagyobb élményt."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiskutatói belépőjegy színötösöknek

Egy újabb okkal több, amiért érdemes szorgalmasnak lenni: a győri Mobilis interaktív kiállítási… Tovább olvasom