Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Egyetem: duális képzés az Audinál

A duális képzés keretében megkezdte egy éves gyakorlatát hat gépészmérnök hallgató az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft-nél.


Rozman Richárd: "Innovatív technológiák és folyamatok megismerése és elsajátítása a gyakorlatban."

2013. január 23-án a duális képzés keretében megkezdte egy éves gyakorlatát hat gépészmérnök hallgató az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft-nél. A duális képzés a győri Széchenyi István Egyetem és a vállalat között egy éve működik. Az első ezen programban végzett hallgatók BSc diplomájuk megszerzését követően pár nappal ezelőtt kezdték meg szakmai karrierjüket az Audi Hungariánál.

" A magas színvonalú képzés a szakmai siker záloga" -- mondta Rozman Richárd, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. "A duális képzés keretében a hallgatók már gyakornokként megismerhetik és elsajátíthatják innovatív technológiáinkat és folyamatainkat."

A duális képzésre a Széchenyi István Egyetem gépészmérnök hallgatói jelentkezhetnek autógyártás szakiránnyal. A hét féléves képzésből a hallgatók az utolsó két szemesztert töltik teljes munkaidőben az Audi Hungariánál. Az első öt félévben az egyetemen elméleti képzésben részesülnek, míg az utolsó két szemeszterben a gyakorlatra és a projektmunkára helyeződik a hangsúly. A hat hallgató ma a minőségbiztosítás, a motorgyártás, a motorfejlesztés, a présüzem, a szerszámgyár és a kísérleti motorgyártó központ területén
kezdte meg duális képzését.

"A duális képzési program ígéretes jövőt kínál a hallgatóknak"-- folytatta Rozman Richárd. "A fiatal, elkötelezett munkatársak biztosítják az Audi hosszú távú sikerét."

A duális képzés mellett évente átlagosan több mint 300 gyakornok dolgozik a vállalat különböző területein. Különösen keresettek a műszaki, gazdasági és informatika szakos nappali tagozatos hallgatók, pályázni német nyelvismerettel és legalább négy lezárt szemeszterrel lehet. 2012-ben több mint 400 hallgató töltötte gyakorlati idejét vagy írta szakdolgozatát a vállalatnál.

2.

Audi Hungaria Motor Kft. - KÉT ÚJ VÁLASZTHATÓ TANTÁRGY A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN

"Érdeklődsz a járműfejlesztés vagy a minőségbiztosítás iránt? Szívesen tanulnál olyan szakemberektől, akik sok éves, járműiparban szerzett tapasztalattal rendelkeznek?

Szeretnél első kézből értesülni a piac leginnovatívabb folyamatairól, újdonságokról? Akkor a Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria Motor Kft. újonnan induló, közös választható tantárgyai Neked szólnak! Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a"Kernelemente der Gesamtfahrzeugentwicklung" és a "Nachhaltiges Qualitätsmanagement" megnevezésű válaszható kurzusokra" -- olvasható az AUDI Hungaria Motor Kft. tájékoztatójában, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem hallgatóinak címeztek. A kurzusok MSc-s hallgatók számára kredites tárgyként, BSc-s hallgatók számára pedig kredit nélkül látogathatóak. Az előadások német nyelven hangzanak el. A tantárgyak zárásaként az Audi Hungaria meghívja a programsorozat résztvevőit egy gyárlátogatásra.

A kurzus felvételéhez az AUDI Hungaria Motor Kft. honlapján előzetes regisztráció szükséges. Regisztrációra a Neptun zárásáig van lehetőség.

Regisztráció és bővebb információ: Kernelemente der Gesamtfahrzeugentwicklung


Regisztráció és bővebb információ: Nachhaltiges Qualitätsmanagement


Olvasóink írták

  • 1. elemér 2013. január 28. 13:58
    „Kernelemente der Gesamtfahrzeugentwicklung és majd kapják a fizetésemelést, de jancsi örüljön hogy van munkája és várhat 20 évet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyen volt a hétvége a győri szórakozóhelyeken - sok, sok fotó!

Tudjuk, hol buliztál a hétvégén... Kattints a több tucatnyi bulifotóért cikkünkre! Tovább olvasom