Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Egyesült a két szervezet

Győr környéke - A Pannonhalmai-Sokoróaljai-Rábcatorok Helyi Közösség és a Sokoró-Pannontáj Natúrpark Leader-program Pannonhalma Helyi Közösség tagjai kimondták a két szervezet egyesülését a múlt héten – tájékoztatta lapunkat Gergó András ikrényi polgármester, az előbbi szervezet vezetője.
A szavazások során simán megkapta a többséget az összefésült, közös stratégiai vázlat is. Minderre azért volt szükség, mert egy tucat település mindkét közösségbe belépett, s ez hátrányt jelentett volna az európai uniós pályázatokon.

Gergó András elmondta azt is: valamennyi önkormányzatnak kérdőívet küldtek ki a napokban, amelyet január közepéig várnak vissza. A kérdések a helyi tervek, fejlesztési elképzelések összegyűjtését szolgálják, ami nélkülözhetetlen a soron következő feladatok elvégzéséhez.

Ahogy korábban már megírtuk: a Leader az Európai Unió vidékfejlesztési politikájának sajátos módszere. Az EU támogatásával az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból 2007 és 2013 között 71 milliárd forint fordítható Leader-programra. Ennek egyik sajátossága, hogy a pénz felhasználásáról a döntéseket maguk a társulások hozzák meg, amelyek tagjai önkormányzatok, civil szervezetek, vállalkozások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Honfy József

Életének 62. évében elhunyt Honfy József a Széchenyi István Egyetem Távközlési Tanszékének egyetemi… Tovább olvasom