Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Egyenlő esélyekért a közlekedésben Győrben

A mozgássérült tanulók részére indított közlekedési ismeretek előadássorozat szeptemberben folytatódik a megyében.

A győri Fekete István Általános Iskola konduktív csoportjának vezetője a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Balesetmegelőzési Bizottságának főelőadójával karöltve hívta életre 2011-ben azt a közlekedésbiztonsági programsorozatot, melynek keretében a szakszolgálatba járó mozgássérült gyermekek részére a közlekedési ismeretek elméleti és gyakorlati oktatása történik.

A tudatos felnőtté válás elengedhetetlen feltétele, a biztonságos közlekedés elsajátítása.

A 7-17 év közötti tanulók passzívan vesznek részt a közlekedésben, az ő esetükben mindenben a szülők, segítők döntenek. A mozgásukban akadályozott gyermekeknél a testi mozgáskorlátozottság mellett, társuló tünetként jelentkezik a figyelem.

Az úton való átkelésnél a tudatos körültekintés, a lámpák, rendőri karjelzések ismerete mind-mind alapfeltétele a biztonságos közlekedésnek.

A lassan járó gyerekeknél a biztonságos áthaladáshoz meg kell tanítani - széles úton, hosszabb gyalogosátkelőknél - a járdaszigetek használatát.

A kerekesszéket használók figyelmét fel kell hívni a jelzőtáblákra való feltekintés fontosságára, mivel azok magassága az ő látási horizontjuk felett van.

Az elméletben tanultakat a fiatalok Győrben, az Erzsébet ligeti KRESZ parkban elevenítették fel gyakorlati formában, ahol közlekedési szituációkat „játszottak el".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már épül a pinnyédi híd alapja Győrben

A munka a tervezett ütemben halad, november 15-re lesz kész a beruházás. Tovább olvasom