Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Egyelőre nincs jelentkező: ki viszi majd el a szemetet Győrben?

Az eredménytelen pályázat ellenére sem lesz fennakadás a Győr környéki hulladékszállításban - közölte a Győr-Szol.
  
Év elejétől csak többségi állami-, illetve önkormányzati tulajdonban lévő cégek végezhetnek hulladékgazdálkodási közszolgáltatást.


A Győr-Szol Zrt. és a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a Győr Nagytérségi Önkormányzati Hulladékgazdálkodási Társulás korábban kiírt közbeszerzési pályázatán jogszabályi feltételek miatt nem indulhatott.

Időközben a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. megkapta a működéséhez szükséges valamennyi hatósági engedélyt, így az új közbeszerzési pályázaton – amennyiben az abban foglalt feltételeknek megfelel – várhatóan indulni fog. A Győr-Szol Zrt. a jogszabályi előírásoknak megfelelő struktúra létrejöttéig a hulladékszállítással kapcsolatos feladatokat az eddigi gyakorlat szerint ellátja.

A Győr-Szol Zrt. száz százalékos tulajdonában lévő nonprofit kft. szervezetének kialakítása megtörtént, a várható változásokról az érintett munkatársak tájékoztatást kaptak, a munkaszerződések módosítására közvetlenül a kft. tényleges működésének megkezdése előtt kerül sor.

A Győr-Szol Zrt. igazgatósága hamarosan tárgyalja a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. működésével kapcsolatos kérdéseket. A kft. készen áll a lakossági hulladékszállítási és -kezelési feladatok ellátására.
A Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás nyílt közbeszerzésen keresett vállalkozót 111 település hulladékának elszállítására és feldolgozására, de a felhívásra egyetlen ajánlat sem érkezett - jelent meg a hétfői Közbeszerzési Értesítőben.

Az ajánlat szerint a nyertes tevékenysége Győr Megyei Jogú Városra és annak környezetében 111 településre terjedt volna ki, Győr-Moson-Sopron-, Komárom-Esztergom- és Veszprém megyében.

A feladat a társulás működési területén a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátására, valamint a kialakított települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer eszközeinek, berendezéseinek és létesítményeinek üzemeltetése lett volna, közszolgáltatási szerződés keretében.

Az érintett települések teljes területe 2471 négyzetkilométer, amelyen 109 ezer lakásban 259 ezer ember él.

A területről 2012-ben 54 ezer tonna hulladék származott, ebből a vegyes- és a maradék hulladék 15-15 ezer, a bio-hulladék 8 ezer, a szelektív gyűjtő szigeteken keletkezett hulladék (papír, műanyag, üveg és fém) pedig 5 ezer tonna.

A hulladékudvarokból további 11 ezer tonna hulladékot gyűjtöttek be. Az ajánlatkérő nem közölte az ellenszolgáltatás becsült értékét, de az milliárdos nagyságrendű.

Év elejétől csak többségi állami-, illetve önkormányzati tulajdonban lévő cégek végezhetnek hulladékgazdálkodási közszolgáltatást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Fidesz: ˝Megvédjük a rezsicsökkentést˝

A bukott baldal a rezsicsökkentést is elvenné a magyar családoktól - írta a FIDESZ közleményében. Tovább olvasom