Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Egyelőre nem érdemes építkezni

A győri Marcal-tó mellett nyújtózó üres terület előtt évek óta áll egy kerítés, s a tábla: az Integrál-H rt. tulajdona.

Imre István
Az érvényben lévő rendezési terv szerint társasházaknak kellene épülni a győri Marcal-tó mellett, s két évvel ezelőtt a területfejlesztési bizottság és a közgyűlés is elfogadta a 270 lakásos park tervét. A területtel mégsem történt látszólag semmi, az okokról és a várható fejlesztésről Imre Istvánt, az Integrál-H rt. vezérigazgatóját kérdeztük.

– Látványos munkát valóban nem végeztünk, de az elmúlt évben feltöltöttük a terepet, mivel ez korábban egy hatalmas gödör volt. Emellett számos dokumentáción, engedélyeztetésen vagyunk túl, s várhatóan jövőre kezdődik a közművesítés. Ki kell alakítani az úthálózatot is, s van a területnek egy hétezer négyzetméteres része, amely még az önkormányzat tulajdona – ismerteti az egyébként négyhektáros telek jelenlegi állapotát a vezérigazgató, jelezve azt is: idén már biztos, hogy nem történik változás a nagyszabású elképzelések színhelyén.
– A háttérről: társaságunk két éve nem kezdett új építkezésbe, azóta, amióta pang a lakásépítési piac. Több száz ingatlan áll Győrben eladásra várva – mondta Imre István.

„Amíg a kereslet-kínálat aránya nem javul, addig azt kell mondanom: képtelenség egy ilyen óriási beruházásba fogni, amelynek csak az első üteme kilencven lakás építését jelentené."
Imre István vezérigazgató

– Tapasztalataink alapján úgy ítéljük, hogy két éven belül ez az állapot automatikusan megváltozik, és remélhetőleg 2010-re felépül a lakópark – magyarázza az okokat a vezérigazgató.

A kétszázhetven lakás egyébként – főként a környék előnyei miatt – a viszonylag jobb módú családoknak adna otthont, a lakások mérete a 40 négyzetmétertől 70–80 négyzetméterig terjedő intervallumba tartozik. Ennél nagyobbat ma nem is fogad be a lakásépítési piac. Arról, hogy ez a lakópark mennyiben érintené a töltés mellett álló tizenkét családi ház tulajdonosát, Imre István úgy nyilatkozott: a híresztelésekkel ellentétben szó nincs arról, hogy ezeket a házakat elvennék a jobbára idős lakóktól.

Azzal számolni kell azonban a városnak, hogy a házak és a töltések közötti, gödörszerű kertalják nincsenek abban az állapotban, hogy beleilleszkedjenek egy majdan kialakuló kultúrterületbe. Mellesleg valószínűleg a lakók sem sejtik, hogy ingatlanjaik milyen ígéretes környezetben fekszik, s hogy néhány év múlva akár megtöbbszöröződhet az értékük. Természetesen a „kultúrterület" kialakítása hosszú folyamat és túlmutat a lakóparkon. Fejleszteni kell még a volt disznótelep környékét, s a Marcal-tóra is ráférne egy „nagytakarítás".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresik a kíméletlen állatkínzót

Támadója nem kímélte a fehér, foltos és barátságos Marcit, a győri Kálmán Mária macskáját. Tovább olvasom