Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Egyelőre kevesen süttetik a hasukat a győri Aranyparton

Az árvíz nyomai látszanak a szabadstrandokon, a városiak újra használatba vették a vízpartokat, de nem túl zsúfolt az Aranypart I és II.

Aranypart I – homok és alkohol

A két part közül az Aranypart I-en látszanak jobban az árvíz nyomai: az öreg fűzfa törzsén a szintvonalak, a kavicsos, csupasz talajon mindenfelé látszik, hogy itt nemrég még sár volt, és a padok lábain is megmaradt rájuk száradva.

A sárga napernyőkkel és nyugágyakkal teletűzdelt homokos part akár a tengerhez is tartozhatna – de hát a töltés alatt vagyunk, az egyetemmel átellenben. Jobbra-balra fák, és árnyékra vágyó emberek, de a Lapos Tanszék melletti homokos part az igazi központ. A nádtetős bárhoz tartoznak a nyugágyak, napernyők; és a szórakozóhely mosdóját használhatják a vendégek. Lépcsős faépületből vízimentők figyelnek, a strandolók komfortját néhány öltöző is szolgálja.


A kis játszótéren és érthető okokból a tűző napon sem a foci- sem a teniszpályákon nem játszik senki. A vízben alig néhány ember van, a többség a parton napozik, iszogat vagy pingpongozik.

Aranypart II - életteli és árnyékos

A parthoz vezető hosszabb sétány mellett táborozó gyerekek csoportja kap eligazítást a számháború előtt, egy férfi a lábát mossa a zuhanyozónál. Már itt, a parttól messzebb is feltűnnek a fának támasztott biciklik és a törülközőn napozók. A csúszda körül néhány gyerek játszik, két srác a derekára csavart vizes törölközővel távozik - talán csak a közeli egyetemi kollégiumig mennek. A parton igazi strandzsivaj fogad. Itt is, ott is napozók fekszenek, nagyszülők figyelik a partról gyereküket. A fürdőhely táblán túl már kacsák pihennek a fák között a fűben: ők is teljesen magukénak érzik a helyet.

A vízimentős Szabó Anett elmondja, hogy csak délelőtt ilyen a kép, a munkaidő végeztével többen jönnek majd, akkor már minden korosztályból lesz a szabadstrandon. Olyan is van, aki mindennap kijön fürödni, és olyan is, aki csak napozik.

A vízben folyamatosan fürdenek, a bólyákkal kijelölt 150 méter hosszú területen úszni is, pancsolni is lehet, mindkettőre bőven akad példa.

"Máskor amúgy tisztább szokott lenni" - kiáltja a vízben egyik kislány a másiknak. A Holtág felszínén a parti fák pollenei úsznak, a víz csak a parttól körülbelül 40 centiig áttetsző, utána zöldes színű. A parton viszont alig látszik az árvíz nyoma - sem a fák törzsén, sem az épületen.

A szabadstrand felszerelt három kétszemélyes öltöződobozzal, mosdóval, büfével. A fürdőzők épségére három vízimentő vigyáz.

Olvasóink írták

 • 18. 00044 2013. július 22. 22:03
  „Nem kéne egy normális strand?”
 • 17. acsali 2013. július 22. 19:12
  „16. Az árvízi kiesést pénztárgéppel korrigálják.”
 • 16. mojóka 2013. július 22. 11:41
  „igaz hogy drágult a lapos sörára, de gondolom valahogy be kell hozni az
  árvíz miatti bevétel kiesést, és az óriási károkat. Ezért nem neheztelhet senki! Még így is olcsóbb minden mint a régi medencés strandon, vagy akár melyik belvárosi étteremben, vagy a Balatonon, Egyébként van jó fövenyes rész is, és ingyenes nyugágyak. Aki pedig az Aranypart II.- n keresi az árvíz nyomait, az nagy tévedésben van és mielőtt cikkezik gondolja meg mit kritizál. Itt ugyan is nem volt kiöntés! A jogos kritika egyébként az lenne, hogy a Duna medrét kb.20-30 éve nem kotorták, és kellemetlen gusztustalan a vízbe menni, még ha a "hatóság" engedélyezte is a fürdést! fövenyt nem lehet azonnal pótolni, ill a Város esetleg gyeptéglával megoldhatta volna ha akarja. Az AUDI 75 millás árvízkárok helyreállítására adott adományából ide is juthatott volna nem csak a magánkézben lévő termál és "Cziráki" helyrehozására! Apropó, ott miért olyan magasak a büfé árak?”
 • 15. s/p/s 2013. július 21. 17:56
  „Győrben hol is van jó strand?”
 • 14. Infamous 2013. július 21. 10:22
  „miért is kellene az aranypartra menni??? Győrben és környékén 100x jobb strandok vannak...”
 • 13. ambipoor 2013. július 20. 17:00
  „A termálfürdő szuper! A strandja is! Jönnek sokan! Tiszta víz, 50 méteresben lehet nagyokat úszni! Igazán jó a zenés hangulat! A gyerekeknek is minden adott és még figyelnek is rájuk!!”
 • 12. tutti 2013. július 20. 15:17
  „Mankapunka.

  Látszik, hogy nem vagy normális.
  Strandon, fürdőruhában ugye? Mit vegyen fel? Burnuszt?
  Istenem de kicsi az a kerítés.”
 • 11. Mankapunka 2013. július 20. 14:29
  „tutti

  Valószínű az ismerősöd is úgy néz ki, hogy tesznek neki ajánlatot. Próbáljon meg felöltözni úgy, és járni, hogy ne kóstolgassák a férfiak őt egy kis szappanozásra.”
 • 10. Morpheus 2013. július 20. 13:11
  „Talán takarítani kellene... A belvárosban is érződik még néhol az iszapszag, továbbá üledék mindenhol...”
 • 9. tutti 2013. július 20. 11:53
  „Ameddig a bokrokban enyelgő férfi párokat látok szerte szét addig nem viszem oda a gyerekemet és én sem megyek.
  Már az Aranypart II.-t is bevették és ott kószálnak fiatal srácokra vadászva.A múlt héten egy ismerősöm mesélte, hogy egy bordó suzukis nyugdíjas próbálkozott nála. Gusztustalan.”
 • 8. acsali 2013. július 20. 08:35
  „7. a Lapos lassan leépül. Egy üveg Dreher 450 Ft, éttermi ár, holott lapos a színvonal. A napernyőket, nyugágyakat gigerlik uralják. Az igaz, hogy a napernyők a tengerparthoz is tartozhatnának, mondjuk a szomáliai partszakaszhoz.”
 • 7. Pepe9111 2013. július 19. 19:51
  „Büdös, iszap szag terjeng. A folyóban térdig süllyedni az üledékben. A régi föveny helyett beton. A nagy fákat kivágták.
  Állandóan rendezvények zavarják a pihenést.
  Akkor mégis, miért menne oda bárki?”
 • 6. audiot 2013. július 19. 19:26
  „Ha megnyílik a tábor Vámosszabadin, benépesül az Aranypart is...”
 • 5. acsali 2013. július 19. 18:44
  „Az Aranypart II. családiasabb, üdébb, nem a vendéglátásról szól.”
 • 4. monkeybusiness 2013. július 19. 16:56
  „Az embernek ha van kedve, egy szabad délutánja, és még az idő is kifogástalan, akkor szívesebben leugrik a Balatonra akár egy hónapba többször is, mint az Aranypartra. Füreden Siófokon ez látható a sétáló utcákon, olyan mint ha a Győri Baross úton sétálnánk annyi Győri van.”
 • 3. Mankapunka 2013. július 19. 16:55
  „Miért, a falusiak már nem is mehetnek oda, csak a "városiak"?”
 • 2. monkeybusiness 2013. július 19. 16:51
  „Az embernek ha van kedve, egy szabad délutánja, és még az idő is kifogástalan, akkor szívesebben leugrik a Balatonra akár egy hónapba többször is, mint az Aranypartra. Füreden Siófokon ez látható a sétáló utcákon, olyan mint ha a Győri Baross úton sétálnánk annyi Győri van.”
 • 1. Gőcze_László 2013. július 19. 16:20
  „Hát (ezzel ugyan nem kezdünk mondatot) persze, hogy kevesen süttetik a hasukat, ha a legtöbbje éppen hason fekszik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amerikából érkezett a segítség Győrbe - videó

A Lions Club szervezete 10 ezer dollárt juttatott el hazánkba. A pénzt kettéosztották, az egyik… Tovább olvasom