Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Egyedül a gyászban

Néhány hónapja szinte nem volt nap, hogy ne írtunk volna az ez idáig ismeretlen körülmények között meggyilkolt Tompa Eszterről és a nyomozás állásáról. Ma látszólagos a csend a súlyos bűntény körül, ám az édesanya, Körmendiné Csilla segítségért fordult a Kisalföldhöz.
A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói ezer kérdésre keresik a választ, illetve azokat a személyeket, akik bármit tudnak a múlt év szeptember 22-én elrabolt, majd megfojtott lány halálának körülményeiről. Tompa Eszter aznap délután kerékpárjával és élelmiszerrel megrakott táskával tartott Sashegypusztán élő szüleihez, miközben támadója (vagy támadói) egy ismeretlen autóba tuszkolta (tuszkolták).

– Azt mondták, én leszek az első, akit értesítenek arról, ha megvan, ki tette ezt a szörnyűséget – állítja Körmendiné, Eszter édesanyja, aki összeroppant az őt ért gyász és betegsége miatt. – Egyelőre semmi hír, csak a bánatom, meg néhány rendes szomszéd maradt.
Tavaly nyáron az anya és Eszter még együtt tervezték, hogy kicsi fürdőszobát alakítanak ki a szoba-konyhás sashegypusztai házban. A bojlert, a zuhanykabint is megvették, az asszony azóta beszerezte a zuhanytálcát. Hiányzik a WC-csésze, egy kisméretű kézmosó, és a szereléshez szükséges csövekre, néhány csempére is szükség volna a mindössze 4–5 négyzetméteres kis helyiségben.

– Szeretném, ha ez rendben lenne, hiszen valahogyan tovább kell élni. Rokkantnyugdíjasként és egyedül mindez nem megy, a kislányom emlékére állítandó síremlékre félretett összeghez pedig nem akarok hozzányúlni.

(Lapunk megpróbál segíteni a lányát elvesztett édesanyának. Aki a még hiányzó anyagban vagy munkában jobbot szeretne nyújtani, az 504-453-as telefonszámon megteheti.)

A nyomravezetői díj továbbra is érvényben van

A megyei rendőrfőkapitány 2003 októberében 2 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki az ismeretlen elkövető kilétére, a bűncselekmény eredményes felderítésére vonatkozó érdemleges információt szolgáltat a nyomozó hatóságnak. A nyomravezetői díj kitűzése továbbra is érvényben van, a bejelentéseket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon (9024 Győr, Szent Imre út 2–4.), a 96/520-012-es telefonon, vagy a 107-es ügyeleti számon várják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szennyvíztisztító 4,5 milliárdból épül

Napi 60 ezer köbméter szennyvíz és szennyvíziszap feldolgozására lesz alkalmas a Győr-Bácsán épülő… Tovább olvasom