Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Egy vita apropóján

Külső források megteremtésére, az önkormányzat építési telkeinek értékesítésére, és az úthálózat fejlesztésére van többek között szükség a liberális városfejlesztési koncepció szerint – mondta el pénteken Graffelner Kálmán, az SZDSZ győri elnöke.
A Szabad Demokraták Szö- vetsége (SZDSZ) győri elnöksége felvázolta városfejlesztési elképzeléseit a jelenlegi viták apropóján. Graffelner Kálmán, az SZDSZ győri elnöke szerint a lakásépítés serkentéséhez az önkormányzatnak az építési telkekeket kell értékesíteni, míg a meglévő lakásállomány bérleti díját a piaci árra kell helyezni a szociális háló bővítése mellett.

A város gazdasági társaságait gyakran éri az a kritika, hogy nem fizetnek osztalékot. Graffelner Kálmán viszont úgy véli, az osztalék utáni adózás megtakarítása számos beruházást tett és tehet lehetővé mind a Kommunális Szolgáltató Kft., mind a Pannon-Víz rt., mind a Győrhő Kft. esetében, kiemelte az elnök ezek közül a szelektív hulladékgyűjtést, a villamos energiát termelő, gázmotoros erőmű és a szennyvíztisztító létesítését.

A régióközponttá válás feltétele az úthálózat bővítése, ezt lehetővé teszi az SZDSZ által javasolt és a kormány által elfogadott „plusz egy forint" program.

Az ipartelepítésről szólva Graffelner Kálmán hangsúlyozta: még mindig több mint száz hektár beépítetlen terület áll rendelkezésre az ipari parkban.

A liberális városfejlesztésnek elengedhetetlen feltétele – mondta az elnök – a Tihanyi úti aluljáró megépítése. Folynak a tárgyalások, a cél az, hogy a beruházás ne a város büdzséjét terhelje. Az elnök szerint egyébként a költségvetés 80 százalékát városüzemeltetési célra költi az önkormányzat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az állam átveszi a rétalapi utat

A Rétalap és Mezőörs közötti utat átveszi az állam, hogy a megyei közútkezelő kht. szerezzen európai… Tovább olvasom