Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Egy vicc miatt kellett meghalnia

Tizenkét évi börtönbüntetésre ítélte és tíz évre a közügyektől is eltiltotta a megyei bíróság Kovács Róbertet, aki a vád szerint tavaly augusztusban leszúrt egy fiatalembert a győri Batthyány téren.
A hajnalban történt megdöbbentő eset megrázta a közvéleményt. Miért kellett meghalnia a huszonéves V. Zoltánnak? Ártott volna támadójának? Dehogy: egyetlen, kicsit tiszteletlen megjegyzése dühítette fel a huszonhárom éves Kovács Róbertet.

„ Ott mászik egy pók..."

Az öt fiatalból álló csoport a Batthyány téri ház bejárata előtt beszélgetett, s utat engedett a hazafelé tartó, erősen ittas vádlottnak. Az egyik fiú – felfedezve a férfi karjára tetovált pókot – félhangosan megjegyezte: „Jé, ott mászik egy pók..." A vádlott visszafordult: „Na most legyetek nagyfiúk!" – ezzel előrántott egy tőrkést és a hozzá legközelebb álló V. Zoltán karjába, majd egyenesen a mellkasába szúrta. A szívburkot ért döféstől a fiatalember néhány sarokkal arrébb összerogyott és azonnal meghalt.
A maga elborzasztó módján a férfi tulajdonképpen csak mérgét akarta kitölteni: a szuronyt azért tartotta magánál, hogy előző napi sérelméért bosszút álljon.

Állítólag kifosztották

Augusztus 22-én ugyanis a Batthyány térre kísérte barátját, ahol találkozója volt: egy illető állítólag két nagydarab idegennel vélt vagy valós tartozást követelt rajta. A vádlott később tett feljelentése értelmében mindkettőjüktől elvették a telefont, őt pedig még tizenkétezer forinttal is megrövidítették. Másnap éjszaka kocsmázás után Kovács Róbert felderítő útra indult Győr-Újvárosba, s a nála lévő késsel ismeretlen kifosztóit kutatta. Végül, sikertelen keresgélés után, hajnalban ment csak haza...
Kovács Róbert és ügyvédje sokallja a tizenkét év börtönbüntetést, amelyet dr. Köszler Ferenc tanácsa szabott ki rá, a védelem szerint ugyanis nem emberölést, hanem halált okozó testi sértést követett el a vádlott. Az ügyész súlyosításért fellebbezett, az ügyet már valószínűleg a nyáron felálló fővárosi táblabíróság tárgyalja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Út épül negyvenmillió forintért

Nagy munka kezdődött a győri Babits Mihály utcában: negyvenmillió forintos költséggel utat építenek.… Tovább olvasom