Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Egy vesével, de túl az életveszélyen

Túlvan az életveszélyen a pénteken Téten meglőtt rendőr. Hancz Péternek a lövedék a jobb veséjét roncsolta szét, ezért azt el kellett távolítani. A fiatal körzeti megbízott köszöni az önfeláldozó segítséget a kollégáinak és a mentőknek.
A Kisalföld ma délután a győri, Petz Aladár Megyei Oktatókórház intenzív osztályán kereste fel Hancz Pétert, aki pénteken ért életveszélyes sérülés intézkedés közben. A fiatal rendőr helyzete ellenére kedvesen fogadott bennünket, s kérdésünkre elmondta, váratlanul érte a lövés.

Hancz Péter - már túl az életveszélyen. Fotó: H. Baranyai Edina

- Intézkedtünk már többször is B. Lászlóval szemben, soha semmilyen rossz stílusa nem volt. Álmunkban sem gondoltuk, hogy így fog reagálni. Ahogy kiszálltunk az autóból, már lőtt is ránk. Sajnos engem eltalált – emlékezett vissza a pénteken reggel történtekre Hancz Péter.

A törzszászlós elmondta, amikor meglőtték, ő összegörnyedt, s a járőrautó mögé bújt, ahonnét kollégái támogatták, s menekítették a Nissan terepjáró mögé. Amikor a mentők megérkeztek, a golyózápor ellenére melléjük tolattak, s autójuk fedezékében emelték be magukhoz, s vitték kórházba.

- Naponta több küldésre megyünk ki a helyszínekre, egyiknél sem lehet előre kiszámítani, mi fog történni. Zsákbamacska az egész, mindig a helyszínen derül ki, hogyan folytatódik tovább. Ha felgyógyulok, ugyanúgy teljesítem majd a szolgálatot, mint eddig. A kollégáknak nagyon köszönöm a segítséget, s természetes, hogy ha visszamehetek dolgozni, az én segítségnyújtásomra is számíthatnak – mondta Hancz Péter elköszönéskor.

Szabadfi Árpád dandártábornok a sérült kollégája ágyánál. Fotó: H. Baranyai Edina

Mielőtt a kórház intenzív osztályát elhagytuk volna, a törzszászlós állapotáról kérdeztük dr. Belágyi Tibor sebész főorvost, aki elmondta: - A sérült túl van az életveszélyen, már pénteken délután sikerült levenni az altatógépről, keringése stabil. Szombat reggelre még jobb lett az állapota, át is kötöttem, túlvan a közvetlen életveszélyen.

Arra a kérdésünkre, hogy jelent-e változást az életvitelben, ha valakinek kiveszik az egyik veséjét, a főorvos elmondta: - A vese egy páros szerv, egy vesével is ugyanolyan életet és életmódot lehet követni, mint kettővel, semmi változás nem következik be az életében.

Patyi Szabolcs, a meglőtt rendőr járőrtársa. Fotó: H. Baranyai Edina

A téti drámában Patyi Szabolcs volt a járőrtársa Hancz Péternek. Elmondta, hogy volt a kocsiban golyóálló mellény, de arra nem volt idejük, hogy felvegyék.

- Ismertük a férfit, nem számítottunk rá, hogy ez fog történni. Péter nagyon jó kollégám, barátom, járőrtársam. Épüljön fel mihamarabb. Eddig és ezután is teljes mértékben megbízunk egymásban – jelentette ki Patyi Szabolcs.

Olvasóink írták

  • 2. Zo52 2008. január 21. 21:20
    „Az eset előtt a dandártábornok úr és felettesei azt sem tudták mit csinál szegény csórikám! Most ott pózolnak. Biztos jól esik szerencsétlennek! De ha lehet, több figyelmet a dolgozóknak. Néha embertelen körülmények között dolgoznak. A hétköznapokon is törődjetek velük! Csak ennyit kérek! Emberek, húzzák az igát, teszik a dolgukat. Megérdemlik az elismerést, mind erkölcsileg, mind anyagilag. Figyeljetek az emberre, ne csak a számokra! Hosszú távon kifizetődő. Becsüljétek meg őket. Megérdemlik!
    Egy Nemrendőr.”
  • 1. Min Joe. 2008. január 20. 19:50
    „Ilyen veszelyes alkalomkor es mas esetben is jol jon a golyo vedo melleny.Itt vadnyugaton nezem a kekfenyt es sokszor felveszi a rendor kocsiba levo kamera amikor a rendort melbe lovik.a "bulet pruf"mellenyrol lepattog a golyo.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fókuszban az utak és Győrszentiván

Győr - Utak, utak, utak – leginkább e három téma körül forgott a csütörtök esti győri… Tovább olvasom