Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Egy város állt Patrik mögé

Villámcsapásként érte a pannonhalmi Kiss családot, amikor megtudták, fiuknak nyirokmirigyrákja van.

A segítő jóakarat akkor látszik meg igazán, ha baj van. A Pannonhalmán élő Kiss Szabolcs és családja most bajban van, 14 éves fiuk nyirokmirigyrákban szenved. Patrik betegsége nagyon sok nehézséget hozott számukra, de azt is megtapasztalhatták, mennyi ismerős és ismeretlen áll mellettük.

– Annyi pozitív emberi hozzáállással találkoztunk, amire soha nem gondoltunk volna. Nem tudunk úgy elmenni valahová, hogy valaki a maga módján ne próbáljon meg segíteni. Csodálatos érzés, hogy a szüleinken, a nagyszülőkön kívül ennyien mögénk állnak. A munkahelyemen, a városban, a boltban vagy éppen Patrik iskolájában, ahol a papírgyűjtés bevételét ajánlották fel. De nem szeretnénk senkit kihagyni, mindenkinek nagyon köszönjük a segítséget – mondta az édesapa.

A kétgyermekes család hosszas készülődés után építkezésbe kezdett a tavasszal. A július azonban sok mindent megváltoztatott. Patrik betegsége köhögéssel és kisebb nyirokmirigy-megnagyobbodással kezdődött. Akkor még vírusos megbetegedésre gyanakodtak, azonban agresszív gyorsasággal változott a helyzet, július 18-án már kórházban volt a fiú.

– Az első tünetek után egy héttel egyik reggel kijött a szobájából és be volt dagadva a nyaka, az arca, s az egész húzódott le a mellkasára. Csütörtök volt, újra elmentünk orvoshoz, aki beutalta Patrikot a kórházba. Elkezdődtek a vizsgálatok, s fiunk pillanatok alatt a gyermekintenzíven volt. Másnap délelőtt már mentő vitte fel őt és a feleségemet a SOTE II-es gyermekklinikájára. Gyorsan zajlott minden, hétfőn annyira rossz állapotba került, hogy mélyaltatásban lélegeztetőgépre kötötték. Tulajdonképpen kritikus állapot alakult ki nála – emlékezett az apa.

Az anya három napon keresztül mereven figyelte a műszereket, hogy lát-e pozitív változás. Négy héttel a kórházba kerülés után engedték haza a fiút. Most egy drasztikusabb kemoterápiás kezelésre jár, alig van otthon. Édesanyjával, aki méltányossági táppénzen van – bár pénzt még nem kapott – folyamatosan úton vannak Győr és Budapest között. Volt, hogy hazajöttek és már mehettek is vissza. A kezeléseket még legalább nyolc hónapon keresztül folytatni kell.

Tűzoltók szombaton este fél 7-től bált rendeznek a Kazinczy Ferenc Művelődési Házban. A bevételt Patrik és családja javára ajánlják fel.

A Pannonhalma és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett 59300247-32437520-as számú számlára küldhető támogatás Patrik gyógyulásának segítéséhez.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogyott a sör, elvitte ismerőse autóját, a szántóföldön kötött ki Téten

Ittasan, ráadásul jogosítvány nélkül kötötte el ismerőse autóját a 25 éves győrszemerei férfi. Tovább olvasom