Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Egy tucat Bilibáncs tábor

Véget ért szombaton az egyhetes Bilibáncs tábor Rábapatonán. A kézművesmesterségek jegyében szervezett fesztivált idén tizenkettedik alkalommal rendezték meg – s az egy tucat Bilibáncs jellegét tekintve alig változott.
Az ország több pontjáról és még a határon túlról is érkeztek résztvevők Rábapatonára, ahol kitanulhatták a fazekasság, a kosárfonás, a gyertyamártás és a kovácsolás művészetét.

Foglalkozások és gyűjtés

Tizenkét éve szinte mindig ezt történik a Bilibáncs táborban.
Merthogy a hét gerincét azok a kézműves-foglalkozások alkották, amelyeken a hagyományos népi mesterségek fortélyaival ismerkedtek meg a résztvevők. Emellett persze az irányított gyűjtések sem maradnak el, mert a szervezők fontos feladatként vállalják annak bemutatását, hogy a népművészet, a népzene miként él tovább a jelenkor művészetében.

Tutajszínház szigetfoglalással

Idén „Tutajszínházat" is szerveztek a Rábáért, amely akció során a bátrak egyrészt megkísérelték elfoglalni a folyó közepén keletkezett szigeteket, másrészt pedig választ kerestek arra a kérdésére, miért ér véget a Rába a nicki gátnál.

Filmvetítés, népdaltanítás

Esténként (és esetenként) a Mediawave filmjeivel és népdal tanítással/tanulással zárták a napot, készülve a hétvégi fesztiválra, amelyen „Szemérmetes Er zsók becses kegyeiért küzdő vá logatott kompánia viszontagságokkal terhes, hiteles történetét a templomtól a kocsmáig" nézhették meg az érdeklődők. Volt persze idén is zeneudvar, bemutatták a film- és fotótáborban készült produkciókat, végül pedig tánccal, zenével vegyes fesztiválzárás – a mostanival együtt tizenkettedszer.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hűséges négylábúak szemléje

A Győrben rendezett országos kutyakiállításon 1158 ebet neveztek az állattartók. A 160 fajtagyőztes… Tovább olvasom