Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Egy szinten gyógyul a tettes és áldozata

Győr - Egy kórházi emeleten - két szomszédos folyosón - kezelik egy hétfői dulakodás két résztvevőjét. A rendőrségi nyomozásnak kell eldöntenie, ki a tettes és ki az áldozat; s persze jogos a kérdés is, hogy ilyenkor jár-e védelem, illetve fordítva: őrizet az érintetteknek.

Az elsődleges vizsgálatok szerint vélhetően azért ment Horváth Miklós 750 ezer forinttal a zsebében egy ismerőséhez, mert az azt ajánlotta neki, hogy kedvezményesen tud devizát váltani számára. Az üzletből azonban dulakodás lett, Horváth Miklós azt állítja, ismerőse váratlanul késsel, illetve sodrófával rontott neki; a szomszéd hívta ki a rendőrséget. A verekedésben mind a két férfi megsérült és mindkettőt kórházba szállították.

Mivel a két férfi sérülése hasonló, így néhány méterre egymástól gyógyulnak a győri kórházban. Ez a tény egyébként csak akkor derült ki a vélelmezett áldozat számára (a nyomozás jelenlegi szakaszában ezt a titulust kell használni – a szerk.), amikor barátai őt akarták meglátogatni, de véletlenül másik kórterembe nyitottak be, s szembetalálták magukat a devizaüzletet ajánló férfival. Horváth Miklósnak a feje repedt fel, s a tenyerét kellett műteni, ugyanis – elmondása szerint – úgy tudta csak védeni magát, hogy belenyúlt a felé sújtó késbe. „Amikor behoztak a kórházba, a rendőrök megkérdezték, kérek-e védelmet, amire akkor nemet mondtam, emlékeim szerint ugyanis a nyomozók azt mondták, hogy elkapták az illetőt. De mi tagadás, megijedtem, amikor barátaim azt mondták, hogy látták a szomszédos folyosón, aki ezt tette velem. Az első este nem tudtam aludni sem... Ha most kérdeznék, azt mondanám, hogy kérek védelmet."

A keze és a feje sérült a vélelmezett sértettnek. Fotó: H. Baranyai Edina
A keze és a feje sérült a vélelmezett sértettnek. Fotó: H. Baranyai Edina

Kocsis Tünde alezredest, a rendőrség szóvivőjét a nyomozás fejleményeiről kérdeztük. Elmondta: jelenleg rablási kísérlet gyanúja miatt folyik nyomozás az ügyben, de egyelőre gyanúról beszélünk, s nem kerülhetett sor őrizetbe vételre sem, hiszen az érintettek egészségi állapota nem tette lehetővé a kihallgatásokat. Tanúként a vélelmezett sértett már nyilatkozott az eset után, de természetesen őt is meghallgatják még. Mind a két férfi kórházi kezelés alatt áll, s mivel nincs őrizetbe vétel, ezért a rendőrség nem is őrizhet senkit. A rendőrök bizonyos időközönként mind a két szobába benyitnak.

Az eredeti történethez visszatérve megkérdeztük Horváth Miklóstól, honnan eredt a bizalma a támadója iránt. „Két éve ismerem már az illetőt, s az elmúlt időszakban a bizalmamba férkőzött. Ott, a lakásban üdítővel kínált, aztán egyszer csak éreztem a fejemen az ütést..."

Olvasóink írták

 • 4. fortuna54 2009. augusztus 08. 16:45
  „Hu,de rá érnek a rendörök.”
 • 3. Truder 2009. augusztus 06. 21:49
  „Majd csak összeugranak megint :)”
 • 2. tricse 2009. augusztus 06. 15:51
  „Magánvéleményem minden ilyen ügyben,hogy a csalók,tolvajok,bűnözők képeit nyilvánosságra kellene hozni megelőzvén további működésüket! Lesz itt is egy kis ejnyebejnye,egymásramutogatás aztán már szemelheti is ki újabb áldozatát a tettes!”
 • 1. tricse 2009. augusztus 06. 15:47
  „Hivatalos pénzváltóban nem támadták volna meg! Amúgy az APEH mikor tesz nála látogatást?:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széchenyi híd – Nem késik a munka

Győr - November 30-ig befejezik a győri Széchenyi híd felújítási munkálatait. Mint arról korábban… Tovább olvasom