Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 26°C Még több cikk.

Egy orvos, két eset?

Győr - Egy 71 éves nyúli férfi is meghalt aznap, ugyanannál az ügyeletes orvosnál a győri kórházban, mint Keresztes Tiborné, akinek történetét kedden ismerhették meg. A másik család is azt állítja: a doktor meglehetősen furcsán viselkedett.
Egy másik család szerint is furcsán viselkedett aznap az ügyeletes orvos
 
A belső vizsgálat szerdán újabb jegyzőkönyvvel bővült. A Kisalfold.hu kedd délután adott hírt arról, hogy a győri Petz-kórházban vizsgálatot rendelt el a főigazgató, miután felmerült a gyanúja, hogy az ügyeletes orvos június 7-én ittas állapotban várta a szívinfarktusos beteget, aki később meghalt.

A hír megjelenése után egy másik család is jelentkezett a kórházban és a szerkesztőségünknél, mondván ők ugyanaznap veszítették el hozzátartozójukat, s az ügyeletes orvos velük is furcsán viselkedett; szinte szóról szóra azt mondta nekik, amit Kerszteséknek: „Nem tudtuk rajta segíteni, nem baj?" Ebből a mondatból ismertek rá az ügyeletesre.

Az unoka elmondása szerint őt is megcsapta az alkoholszag, de nem reklamáltak, nem akartak balhét. Amikor azonban olvasták az 55 éves kópházi asszony történetét, eldöntötték, bejönnek a győri kórházba és jegyzőkönyvbe mondják, mit tapasztaltak.

Dr. Varga Gábor főigazgató megerősítette a Kisalföld információját, hozzátéve, hogy a jegyzőkönyvet a jogi osztálytól kapta meg, s a belső vizsgálatot kiterjeszti erre az ügyre is. A nyúli férfi boncolási jegyzőkönyvét szintén bekérette magához, ebből az derül ki, hogy Kovács Károly végzetes szívmegállásban halt meg: a szíve annyira nagy volt, hogy bármikor bekövetkezhetett volna a halál.
További részletek a Kisalfold csütörtöki számában.

Előzmények:

A győri Petz-kórházban belső vizsgálatot rendelt el a főigazgató, miután felmerült a gyanúja, hogy az ügyeletes orvos ittas állapotban várta a szívinfarktusos beteget, aki később meghalt.


Zéró tolerancia a győri Petz-kórházban; a gyászoló kópházi család az igazságot keresi


Dr. Varga Gábor főigazgató bejelentette: e tekintetben zéró toleranciát alkalmaznak a kórházban. A beteg férje feljelentést tett a rendőrségen, s vizsgálat is indul.

A soproni kórházba infarktus gyanújával került az ötvenöt éves kópházi asszony, Keresztes Tiborné. A vizsgálatok be is bizonyították: hátsó fali szívinfarktusról van szó, ami talán a legalattomosabb betegség. Sopronban először gyógyszeres kezeléssel próbálkoztak, de ez nem segített.

Az egyelőre még kérdés, miért csak tizenkét órával később indították el az asszonyt mentőautóval a Petz-kórházba, de a lényeg az, hogy aznap késő éjjel érkeztek meg vele a győri kardiológiára. Az ezt követő eseményeket úgy tudjuk leírni, ahogy a kórházi vizsgálat jelen állása engedi. Eszerint szóltak az ügyeletes orvosnak, aki a szívkatéterezést nem végezte el...

Keresztes Tibor, a gyászoló férj: „Tartozunk magunknak és a feleségemnek is annyival, hogy kiderítjük, történt-e mulasztás.
Keresztes Tibor, a gyászoló férj: „Tartozunk magunknak és a feleségemnek is annyival, hogy kiderítjük, történt-e mulasztás.


A beteg hozzátartozója szerint órákkal később nagyon furcsán viselkedett az ügyeletes orvos: képtelen volt határozott döntést  hozni, mondatai pedig sokszor összefüggéstelenek voltak. Tény, hogy a kórlap szerint az asszonyt másnap reggelre írta ki szívkatéteres műtétre, de erre már nem kerülhetett sor, mert Keresztes Tiborné nem sokkal ezután meghalt.

A szondákat elzárták

Nyilvánvalóan az olvasó szeretné tudni, kiről van szó, de amíg nem derül ki, hogy hibázott-e esetleg a nevezett orvos, aki nem szívkatéteres szakember, illetve igaz-e a vele szemben felmerült gyanú, miszerint ittas állapotban fogadta a beteget, a nevét nem írhatjuk le. Az biztos, hogy az asszony férje a kórház biztonsági szolgálatát kérte meg: fújassanak meg az orvossal szondát, amit kisebb huzavona után az ügyeletes doktor teljesített is. Két szondát is a jegyzőkönyvhöz mellékeltek a biztonságiak, ezek most a kórház páncélszekrényében vannak.

Fegyelmiről döntenek

Dr. Varga Gábor főigazgató belső vizsgálatot rendelt el az ügyben, a bizottságnak az a feladata, hogy döntsön: fegyelmi eljárást indítsanak-e az orvossal szemben. Kedden megtudtuk, a férj közben a rendőrségen is feljelentést tett. A győri kórház főigazgatója hozzátette: „Igazságügyi orvos szakértőt kértünk fel a halál okának pontos megállapítására; de a tényfeltáró bizottságnak is az a feladata, hogy minden részletre kiterjedő vizsgálatot folytasson le. Nem akarjuk eltussolni az ügyet, de azt a látszatot is szeretnénk elkerülni, hogy a kórházban az orvosaink az ügyeletben isznak."

A főigazgató nyilvánvalóan arra az egy héttel ezelőtti – szintén a Kisalföldben megjelent – cikkre utalt, amelyben leírtuk, a Petz-kórházból évekkel ezelőtt az alkoholproblémái miatt elbocsátott balesetisebész-orvost őrizetbe vette a rendőrség ittas vezetés miatt. Varga doktor itt tette hozzá: „Zéró toleranciát hirdetek mostantól, s folyamatos ellenőrzést vezetünk be, mert ilyen ügyek nem vethetnek árnyékot a kórházra. Két-három éve nagyon komolyan vesszük ezt – az alkoholfogyasztást semmilyen szinten nem tolerálom munkaidő alatt."

Keresztes Tibornét pénteken temették Kópházán. Férjén kívül két gyermekét és négy unokáját hagyta hátra mély fájdalomban – és egy sor egyelőre megválaszolatlan, zaklatott kérdést.
Keresztes Tibornét pénteken temették Kópházán. Férjén kívül két gyermekét és négy unokáját hagyta hátra mély fájdalomban – és egy sor egyelőre megválaszolatlan, zaklatott kérdést.

Varga Gábor pszichiáterként praktizált igazgatói kinevezése előtt, így ismeri az ide vonatkozó felméréseket is: „Az orvosok között kétszer annyi embernek okoz problémát az alkoholfogyasztás, mint más társadalmi csoportoknál; s az önpusztítási hajlam is háromszorosa az átlagnak. Ez valószínűleg a munkával járó extrém stresszel magyarázható, aminek elviseléséhez erős személyiség kell."

Az érintett ügyeletes orvos az eset óta táppénzen van. A rendőrség a feljelentés nyomán közigazgatási eljárás keretében indít vizsgálatot – tudtuk meg –, amely a kórház által kért igazságügyi orvos szakértő vizsgálatára épül. A boncolás orvosi mulasztásra utaló körülményt nem tárt fel.

A megrázó történet

– Anyut néhány éve magas vérnyomással és hasnyálmirigy-problémákkal leszázalékolták, de teljesen jól volt. Június 5-én EKG-ellenőrzésen is járt, nem találtak semmi rendellenességet. Szombaton, június 7-én is úgy indult a nap, mint máskor: bevásároltunk, főztünk. Aztán délután lepihent, hogy fáradt, fél óra múlva pedig szólt, hogy rosszul érzi magát – emlékszik vissza a megrázó történet kezdetére az elhunyt asszony lánya, Pinezitsné Keresztes Anita. – Bementem hozzá, ijesztő látvány fogadott, azonnal hívtam az ügyeletes orvost. A hátát fájdította és nehezen vette a levegőt. Az orvos a mentőket hívta, akkor már tudtam, hogy nagy a baj.

Hátsó fali szívinfarktus – szólt a hátborzongató diagnózis. Még itt, a házban bekötötték az infúziót, gyógyszereket kapott, aztán a soproni kórházba vitték. Talán fél öt lehetett akkor. Hétkor láthattuk újra. Mosolygott, beszélgettünk, mindnyájunkat megnyugtatott és szemmel láthatóan ő is megkönnyebbült. „Ne félj, kislányom, nem fogok meghalni. Nem most." Ezek voltak hozzám az utolsó szavai – hajtja le könnyeit rejtve fejét a lánya, aki második gyermekét hordja a szíve alatt.

A család este tízkor még telefonon érdeklődött az asszony iránt, azt az információt kapták, hogy állapota stabil, nyugodtan alszik. Éjfél előtt azonban ők kaptak ijesztő telefonhívást: Keresztes Tiborné újra rosszul lett, a mentő már elindult vele Győrbe, a szívkatéterezésre. Dermesztő órák következtek, mindenki ébren aggódott a távol lévő szerettükért. Hajnali háromkor lánya már nem bírta tovább, felhívta a győri kórházat. Az ápolónő hangjából is kiderült, hogy jót nem tud mondani, de miután az orvost nem érte el, ő mondta el, hogy az asszony haldoklik. Már öt előtt ott voltak a győri folyosókon, s ami ezután következett, arról már nem tudnak indulat nélkül beszélni.

 „A biztonságiakat hívtuk"

– Az orvos szemmel láthatóan nem volt olyan állapotban, hogy bármilyen döntést hozzon, de legfőképpen olyat nem, amin emberélet múlhat – veszi át a szót a férj, Keresztes Tibor.

Azt kérdezte tőlem: „Nem tudtunk segíteni a feleségén, nem baj?" Hát lehet ilyet kérdezni?

Nem tudta megmondani, hogy mikor halt meg pontosan, teljesen rendezetlenek voltak a szavai. Annyira zaklatottak voltunk a helyzet miatt, hogy a biztonságiakat hívtuk, s kértük, szondáztassák meg ezt az embert.

Később előkerült a főorvos, igyekezett megnyugtatni bennünket, úgyhogy nem is tudjuk, végül mi hogyan történt. Mi nem kértük, de a kórház elvégeztette az igazságügyi boncolást. Ugyan a feleségemet már nem hozhatja vissza semmi, úgy gondoltuk, tartozunk magunknak és neki is annyival, hogy kiderítjük, történt-e mulasztás. Ezért rendőrségi feljelentést tettünk...

Olvasóink írták

153 hozzászólás
 • 153. Zsuzsika 2008. június 25. 17:41
  „Nem tudom elhinni ezt a dolgot, hogy ez történt ezzel az orvossal, mert rendesen fogadta a papámat délután, megvizsgálta és kiderült, hogy 3 ér elhalt és Pesten kell műteni de addig is nagyon sokat segített a gyors műtéti időpontért.Két hónappal ezelőtt pedig a keresztapám szorult segítségre, a kezelő orvosát délelött felhívtuktelefonon, segítséget kért a lánya erre a válasz: Nem érek rá vigyék az ügyeletre!Erre én felhívtam a mi orvosunkat erre ő volt az ügyeletes mehetünk, folyoson a nem fogadott orvos megkérdezte tölünk mit keresünk itt, közben a kersztapám már majdnem leesett a székről akkor sem vizsgálta meg ,erre a lánya válaszolt, hogy más orvos fogja megvizsgálni, állapota rohamosan romlott a folyoson mondtam, hogy ez így nem mehet tovább ezért betelefonáltam a vizsgálóba az orvosomnak mobilon és ő erre azt felelte, hogy Asszonyom de hát a vizsgálóba vagyok, de ennek ellenére behívott minket amiért még most is nagyon hálásak vagyunk.Bekerült az intenzívre egy órán belül újra kellett éleszteni, ha akkor az önök által szídalmazott orvos nem segít akkor most már nem bíztos, hogy élne a keresztapám!Az orvosunk péntektől vasárnapig 24órában ott volt ahányszor meglátott minket a folyoson mindig oda jött hozzánk és soha nem volt ittas!Ezt az orvost nagyon jó, lelkiismeretes szakemberként ismerjük és kiállunk mellette. A két családnak részvétem, de nem vagyok benne bíztos, hogy csak ő lehet a felelős egyedül, mert ugytudom, hogy ő nem is katéterezhet!Az alkoholt én is elítélem, de még most sem híszem el, hogy ittas volt.”
 • 152. Sipőcz Zoltánné 2008. június 25. 14:33
  „Az az orvos az én férjemet a biztos halálból mentette meg azzal, hogy keményen a képünkbe mondta, azonnal mütétre szorul,annyira elmeszesedett az egyik szivbillentyűje. Előtte másfél-két évvel egy Mosonmagyaróváron praktizáló másik "szakorvos" elbagatelizálta a betegségét, mondván, van egy kis meszesedés, ha majd rosszabbul lesz, jöjjön vissza.
  Azóta tudjuk, hogy ezt gyógyszerrel meg lehetett volna állitani, illetve nem jutott volna ilyen hamar ebbe az állapotba, ha akkor ő nem veszi félvállról amit tapasztalt a férjemnél.
  Igy sajnos 51 évesen szivbillentyüt kellett cserélni nála, ami azért aggasztó, mert 2O év garanciát adtak a mübillentyűre, és bizony reményeink szerint akkor még csak 71 éves lesz.
  Ennek az orvosnak köszönhetjük, hogy ujra egészséges, kőművesként dolgozik, nincs lerokkantositva. El se tudom képzelni, mi történhetett vele, ha valóban ilyen állapotban dolgozott. Én szivből sajnálom őt, mert kiváló szakembernek ismertem meg.
  A családoknak részvétem, de kétségeim vannak, hogy ennyire csak ő tehető felelőssé a halálukért.”
 • 151. senkivagyok 2008. június 25. 03:28
  „Mi van ha bebizonyosodik,hogy nem volt részeg,félreértettek valamit a gyászban,Sopronban olyan gyógyszert kapott a Beteg,hogy beavatkozás közben elvérzik?!Szidják az orvosokat nővéreket kivétel nélkül!Mert természetesen nincs kivétel!Kérdem én,miért állnak borítékkal a kezükben az orvosi elött,hogy a Szülőt, Nagyszülöt ne kelljen hazavinni?Akkor rá merik bízni a gonosz nővérkére?Mikor a hozzátartozót lemosdatja a gonosz,társát megcsaló Q-kodó nővér és azt hallja"jaj nővérke köszönöm,de tudja én ezt semmi pénzért nem tudnám csinálni"vagy bemegy 5 percre meglátogatni a hozzátartozót,elmenőben még odaszól a gonosz nővérnek"itassa már meg az Y.X. nénit mert nincs időm!"Kedves"szidalmazók,hamarossan eljön az idő,mikor az Önök álltal szidalmazott, 30-40 éve dolgozó nővér nem lesz,és Önöknek kell ápolni rokonaikat!Mindenkinek vannak jó és rossz tapasztalatai,nekem is!De senki nem írta,tisztelet a munkájukat lelkiismeretessen végző Nvéreknek!Tessék lehet engem is szidni!”
 • 150. együttérző 2008. június 24. 15:52
  „részvétem minkét családnak!

  Én az édesanyámat veszítettem el 14 évesen, azért mert rosszul diagnosztizálta a házi orvos...(nem győri). idegbetegséget állapított meg, közben "lassú" agyvérzése volt. Ekkor volt harminc éves, majd hét év szenvedés és leépülés után egy elfekvőben halt meg távol a családtól, tüdőgyulladás miatt. 5 gyermeket hagyott maga után, és az édesapánkat.

  nem mondom, mert hazudnék, hogy nem hibáztatok senkit. Dehogynem. A háziorvost, aki azóta igen magas pozícióba lépett. És a rendszert, mivel anyám szombat éjszaka halt meg, és ezt hétfő délután közölték a családdal.

  köszönet az adjunktus úrnak, aki megállapította a valódi betegséget, de sajnos akkor már késő volt.”
 • 149. Lucifer 2008. június 23. 21:55
  „tatu28!
  Ha Szandit írok,ráhibáztam?”
 • 148. Bonc Ida 2008. június 23. 14:20
  „tatu28,azért ne feledd,az örökéletet Ádám és Éva qrta el...:-))”
 • 147. tatu28 2008. június 22. 22:08
  „Szakad!És mindenki. Sajnos az én egyik családtagommal is bebizonyították az orvosok,hogy nem igen veszik emberszámba a betegeket.Hibáznak,nem vállalják,sőt még nekik áll felljebb ha az ember mer szólni.Nem szégyenlik magukat.Ha van pénz,ha nincs már mindegy.Mi családtagok meg szenvedünk a betegünk miatt,ápoljuk,és a betegről nem is beszélve,hogy vele mi van.Ők hibázhatnak mi meg szó nélkül tűrjük.Semmi nem hozza vissza azt akit elvesztettünk,semmi nem adja vissza a régi életét annak akitől elvették.Én gyászolok és ápolok egyben.Megvan a véleményem az orvosokról,biztos van kivétel,csak sajnos egyre kevesebb.A nővérekkel úgyszintén így van.”
 • 146. Bonc Ida 2008. június 22. 20:46
  „Sok oka van persze,az egyik az,hogy hazajöttél.:-)”
 • 145. gizikovacs 2008. június 22. 12:35
  „Miért érzem úgy, ha átlépem a hegyeshalmi határt (nyugatról keletre tartva), hogy onnantól térdig gázolok a szarban?”
 • 144. Lucifer 2008. június 21. 22:45
  „egymásikorvos!
  Kívánom,hogy valóra váljanak az álmai!
  Valószínűleg "szörnyű" lesz úgy dolgozni,hogy mind szakmailag,mind emberileg,mind anyagilag meg lesz becsülve!
  Igaza van,aki tud menjen.Ennek az országnak nem kell a jó szakember,főleg ha az az egészségügyben terem.
  Ezért megyek el én is...”
 • 143. Bonc Ida 2008. június 21. 21:21
  „Unoka!
  Tanulj meg helyesen írni,annak talán még a nagymama is tudna örülni!Meg persze viselkedni...:-)”
 • 142. zenelady12 2008. június 21. 15:19
  „Hmmm... Menjen, egészségére! Jó munkát! Legyen boldog. Ez az ország már tényleg azoknak marad csak, akik nem tehetik meg, hogy elmenjenek innen. Nem tudom, hogy van, hogy lesz ezekután. Mert már az átlagemberben is felmerültek sok helyen ilyen kérdések. Hogy érdemes-e itt maradni. De jobb lesz máshol? Őszintén, már nem érzi az ember, hogy ez a hazája. És tényleg igaz a magyar emberre, függetlenül ettől az esettől is, hogy nem tart össze. De máshol összetartanak? Hiányzik nekünk ez egyáltalán? Azzal van a legnagyobb baj szerintem ebben az esetben, hogy a nagyon kevés pénzből levonnak minden a szir-szarra, és ha egyszer tényleg szükségünk van arra a szolgáltatásra, amire fizetünk, akkor nem kapjuk meg rendesen. Vannak emberek, akik egy életet ledolgoznak úgy, hogy orvos nem látta őket, de fizették a tb-t mindig. És ha egyszercsak mégis bekövetkezik a probléma, akkor meg olyan kiszolgáltatott, és sokszor megalázott, hogy persze, hogy nem tetszik neki.
  Sajnálom, ha ez az egész rányomja a bélyegét az egész orvostársadalomra. Nem így lenne, ha már lehetne tudni valami konkrétat. Akkor az emberek már tudnák mihez tartani magukat. De akkor sem fogadom el, hogy az ilyeneket el kell hallgatni. Ha mindenkit megbüntetnek azért, ami rosszat tett, akkor MINDENKIT büntessenek meg. És ha tényleg nem ivott az orvos (mert hát valóban nem lehet tudni ezt biztosan), akkor derüljön már ki az is! Biztos, hogy a családtagját elveszítő család nem racionálisan gondolkodik, és meg is van győződve az igazáról. Nem is hibáztatom őket. De ha felmerül a gyanú, muszáj utánajárni.
  De valamikor korábban írtam, hogy nekem is az a tapasztalatom sajnos, hogy már futószalagon levő terméknek látják a beteget - és sajnos, én a gyerekemről beszélek. És ebből a félvállról történő munkából is eredhetnek problémák. Hiszen lehet, hogy 1000-ből egy esetben fordul elől, hogy egy egyszerű, sima kis tünet nem egy egyszerű sima kis vírust jelent, de az az egy végzetes lehet, és utólag már hiába ismerik el. Vagy nem ismerik. MINDEN ESETBEN FELELŐSNEK KELL LENNI! És még ha menthetetlen is volt a két beteg ebben az esetben, a család számára fontos volt, és nem kell mindjárt dr. House-t játszani, aki tojik a világra, és lazán megkérdezni, meghalt, nem baj? Mert ilyenkor persze, hogy felmegy a pumpa!”
 • 141. egymásikorvos 2008. június 21. 03:32
  „Ez az egész (függetlenül attól, hogy ügyeletben alkoholt fogyasztani szerintem is szigorúan (!!!) TILOS, TÉNYLEG ŐSZINTE RÉSZVÉTEM A CSALÁDOKNAK, és csak remélem, hogy irányomban még csak a gondolata sem merült fel senkiben a gondatlanságnak az elmúlt tizenegy-néhány évben) megerősített abban a gondolatban, hogy elhagyom ezt az országot. A környezetem legkiválóbb doktorai már megtették, és itt marad majd, AKI itt marad...
  JÓL ismerem az érintett Kollégámat, és mindig is lelkiismeretes, odaadó és figyelmes volt betegeivel, igaz ez aligha segít azon ami történt, ha történt...

  Csak annyit még, a ,,tíz évet" már bőven lenyomtam, ahogy a tisztelt olvasó kívánta, de hozzáteszem, most vagyok a legjobb formában most rendelkezem a legtöbb energiával és a legtöbb tapasztalattal, és ezt majd kint kamatoztatom, ide jó lesz a kezdő is. (Na ennyit az évekbeni megszorításról) (EMLÉKEZTEK, hogy járt az orosz hadsereg mikor szeretett vezérük lefejezte a hadvezetést?)

  Csak a botrány utáni elmúlt néhány napban, melyben ügyeletes is voltam, hihetetlen változást észleltem.
  Nem abban, hogy KOLLÉGÁIM JÓZANUL JÖTTEK BE! Mert EDDIG IS AZT TETTÉK! ÉS a környezetemben dolgozó orvosok közül senki nem dolgozik alkoholos állapotban, nemhogy a 75 %(!!).
  Az elmúlt napokban beérkezett betegek szinte mindegyike elmondhatatlan bizalmatlan volt és még rasszista, antiszemita megjegyzéseknek sem voltak hiányában.... (ez komoly, sajnos) (apropó most hova forduljak, vagy megint csak nyeljek egyet és kész...?)
  De mint ahogy a legnagyobb magyar azt mondta, minden népnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel, ez az egészségügyre is igaz. (jelenleg előre megmondják, hány beteget lehet felvenni egy adott időszakban, tiszta kabaré, mintha rajtam múlna kit és miért hoz be a mentő! TISZTA KOMMUNIZMUS, remélem emlékszik még mindenki HOFI GÉZA jelenetére, hogy mennyit kellet elleni a disznónak!)

  Mindenkinek ingyen járjon, de befizetni senki sem akar. 3,5 millió ember tart el 10-et és még csodálkoztok.
  Csak a családban nézzetek körül, ki az, aki nem jogosult rokkantnyugdíjra...., ja persze nálatok mindenki....
  Vizitdíj sem kellett.
  Mikor értitek meg, hogy nem ingyen van. (de az én munkám igen, csak volt, 15 év idegölő munkája után elmegyek pénzt keresni mert még mindíg csak önkormányzati lakásban lakom...)

  ÍRHATNÉK MÉG RENGETEGET, DE MEGUNTAM.
  Sajnos ha ivott, hibázott, DE igen is ,,hangulatkeltetek" ti is, az újság is, az OEP is és a mindenkori kormány is, nemcsak a mostani, ahelyett, hogy valaki is rendet tett volna, egységesen.

  Az egység az NEM magyar jellemvonás.

  Úgy látszik, mi ezt érdemeljük, pontosan már csak Ti, mert és csak annyit mondok, mint ERIC CARTMAN: ,, NA PÁ P:::ÖK, ÉN LELÉPTEM!

  (pedig értek a hivatásomhoz, nem is kicsit)”
 • 140. katyes13 2008. június 20. 21:12
  „Sajnálom a mind két családot.
  Lehet ,hogy a doki tényleg ivott,de valószínű,hogy akkor is meghaltak volna ha józan.Mert az infarktus az ilyen jön és nagyon sok esetben visz is azonnal.
  DE... azt nem tudom ,hogy a családot tudatában van -e annak ,hogy egy infarktus bármikor bekövetkezhet, még akkor is ha 15 perccele előtte a ekg nem mutatott semmit.egyébként tudomásom szerint a legtöbb embert a hátsó fali infarktus azonnal elviszi.Az édesapámnak szaerencséje volt ,mert "csak" a harmadik hátsó vitte el és közben volt műtétje is.Én is okolhatnám az orvosokat,hogy 10 évvel a műtét utá miért nem katéterezték meg újra vagy stb,de 10 nappal a halála előtt az eredményei jók voltak , teljeesen jól érezte magát még a halála előtt pár perccel is ,de csak egy pillanat volt és az álkpcsa úgy megmerevedett,hogy még az ilyenkor szokásos sprayt ill. gyógy szert sem tudtuk betenni a szájába.Mert nem lehetett kinyitni a száját.Több orvos ismerőssel beszétem után és mondták hogy ebben az esetben ha a korházban van ottsem valószínű hoyg megtudták volna menteni.”
 • 139. K.Sz. 2008. június 20. 17:34
  „Kedves Doktor!Nem néztem ide be,este meg "büntetésben voltunk",nem lehetett hozzászólni.
  Nem értem,miről beszél.Úgyhogy nem is kívánom az ön "mentális energiáját"(az mi?) elszívni,meg senkiét sem.
  De mégis úgy érzem,valahol tévedésben van,nem értem,miért vagdalkozik...Miért kellene az emberi test működését tökéletesen megtanulni ahhoz,hogy megállapítsam, hogy elítélendő,ha egy orvos alkoholos állapotban dolgozik?Ha ez olyan fennkölt tudomány ön szerint (mint ahogy valóban az),akkor miért nem várhatom el én,a beteg,hogy ne részeg doki kezei közé kerüljek?Mert öntől nem olvastam ezt,hogy igen,ez HIBA volt,ez BAJ,stb.Mindenféléről ír,külföldi jó állásáról,jó fizetéséről,csak épp az adott esethez nem szólt hozzá.Ezen a fórumon akárki is lehetek,ahogy ön is.Teljesen lényegtelen.Lehetek akár kardiológus is,egyszer mindenkit utolér a végzete.Ne bosszatsa magát.Árt az ereinek.”
 • 138. mtt 2008. június 20. 16:51
  „T. Hozzászólók, teljesen elkanyarodott a reakciók folyama, már lassan olyan témákról szól, ami bulvár lapokba való. Doktornak csak annyit üzennék, könnyen beszél külföldi fizetésről, álom munkahely...Ön miért nem maradt itthon, és adja itt a tudását, ha tényleg orvos? Csak a pénz miatt ment külföldre, vagy tényleg nem olyan szép a győri kórház? Kérem olvassa el a 99-es hozzászólásomat, én nem minősítettem senkit, most is fenntartom, hogy sajnos minden munkahelyen vannak (rossz) kivételek, akinek nem inge, nem veszi magára. Személyeskedéssel, gyűlöletkeltéssel, mocskolódással igazán nem megyünk semmire, szerintem a cikknek sem ez volt a célja.”
 • 137. Nicol19 2008. június 20. 16:49
  „T. Hozzászólók!

  Velünk hasonló eset történt, mint a gyermekét majdnem elvesztett szülővel. Az eset lassan tizenegy éve történt. Gyermekünk szülés közben majdnem meghalt. A szülőágyon voltam, amikor közölte az orvos két öltés között egy-két nap alatt kiderül, hogy megmarad, vagy nem. Az apukával szintén miden érzelem nélkül ugyanezt közölte a kórházi folyosón. Az orvosi hiba ott történt, hogy a szülést felgyórsította -oxicotinnal-. Az orvos már nem akart tovább maradni.
  Lassan tizenegy év telt el. Szerencsére hála a koraszülött osztály orvosainak, az intubálást követően egy éves fél éves korára teljesen rendbejött. Sok helyen lehet hallani, hogy a születés körülményi a gyermek pszichés fejlődését meghatározza. Csak remélni tudom, hogy a szülés közben átélt borzalmak a későbbiekben nem jönnek jelentkeznek valamilyen mentális betegség formályában.
  Köszönet a koraszülőtt osztály orvosainak!
  A nőgyógyászról: sajnos utólag -szülést követően- több hasonló esetet hallottam .”
 • 136. zenelady12 2008. június 20. 16:25
  „bocs: teher...”
 • 135. zenelady12 2008. június 20. 16:24
  „Ha azért iszik, mert nem bírja a nyomást, és sok tényleg a tehet, elég morbid, ha ennek okán még több problémát csinál. Én is meglepődtem a kirohanó orvoson, aki azt gondolta, róla van szó? Vagy tényleg róla van szó? Vagy hasonlóan viselkedik? Miért lett ilyen érzékeny. Egyet értek azokkal, akik azt mondják,hogy igenis kell a médiában foglalkozni ilyen esetekkel, és nem szépen, csendben eltussolni. Bár gondolom, tényleg voltak anno is ilyen esetek, csak a média nem volt még ennyire ott minden ember életében. Szóval, ha már fejlődik a világ, ne visszafelé fejlődjön, hanem előre. Ha a média tehet valamit egy-egy ügy érdekében, tegye. Akkor is tesz, ha segíteni kell egy-egy gyereken, egy-egy károsult családon, stb. Most meg szídjuk? Nem kell törölni az oldalt. Ez egy jó helyzetfelmérés, hogy igazából mi hogyan állunk dolgokhoz? Én csinálnék hasonlót a halálbüntetésről is,stb. Csak hogy az átlagember mit gondol... Máshol úgysem hallgatják meg. Mindig a nagyok döntenek:(”
 • 134. Makaróni 2008. június 20. 13:07
  „Szerintem a világon mindenkinek lenne oka ivásra. Mégsem teszi mindenki. Van, akinek eltörik a lába, és máris alkoholista lesz, van , akinek a szeme előtt hal meg az egész családja, mégis van olyan erős, hogy nem az alkoholizmusba menekül. Úgy gondolom, hogy ha valaki orvos szeretne lenni, annak tisztában kell lennie a körülményekkel, a nehézségekkel. Aki nem tud ezekkel megbírkozni, az válasszon más hivatást! Lehet, hogy ezeken az embereken már nem lehetett segíteni, nem az alkohol volt a hibás, de ki tudja, hogy nem volt e másik eset, ahol bizony igen?!”
153 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekbirodalom – negyedévente

Győr - Negyedévente új, színes magazint vehetnek kézbe a gyerekek, a velük foglalkozó felnőttek és… Tovább olvasom