Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Egy nyelven: a motorok hangján

A motoros életérzés utánozhatatlan légköre hozta össze a közel háromszáz magyar, szlovák, cseh és burgenlandi motorost szombaton a dunaszerdahelyi motorostalálkozóra. Képek a találkozóról.

Kattintson a képekre

Legközelebb a hétvégi, Győrújbaráton tartandó jótékonysági motorosmajálison lesz lehetőségük találkozni a társklubok tagjainak. A dunaszerdahelyi Caravan Camp és a termálfürdő parkolója melletti szabad területen rendezte motorostalálkozóját a Csallóközi Bikák nevet viselő motorosklub. De amennyire harcias a név, annyira barátságosan fogadták az érkező vendégeket a szervezők, közöttük győri, csornai és soproni, illetve mosonmagyaróvári klubok tagjait, mintegy hatvan motorost.


De érkeztek Csehországból, Burgenlandból is vendégek, s a szlovák klubok is szép számmal képviseltették magukat. A pozsonyi klubok is megtisztelték csallóközi barátaikat, de Léváról, Rév-Komáromból is érkeztek motorosok, holott az ugyancsak szombaton tartott komáromi találkozó nagyobb hagyományokkal rendelkezik.

Közös kirándulás

A rendezők színes programokat szerveztek. Volt kötélhúzás, szkander, fekvenyomás, gumidobálás, míg este a Big Man együttes szórakoztatta a résztvevőket. A legnagyobb eseménynek mégis a közös kirándulás, a Csallóközben tett ötven kilométer hosszúra sikerült motorosfelvonulás számított, amelyen nemzeti hovatartozástól és anyanyelvi különbségektől függetlenül együtt motorozott minden résztvevő. A rendezvényre kíváncsi szépszámú érdeklődő a felvonulás végén a termálparkolóban leállított gépcsodákban gyönyörködhetett.

Jótékony célú majális

A motoros barátok ezen a hétvégén, szombaton találkoznak ismét Győrújbaráton, a Győr és Környéke Motorosok Baráti Köre által rendezett jótékony motorosmajálison, amelynek teljes bevételét a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermekosztálya javára ajánlják fel a szervezők.
A győrújbaráti rendezvényre is több mint 300 motorost várnak, s a

rendezvénynek helyet adó Panoráma Panzió szabad területein érdekes és színes programokkal várják a Szlovákiából, Ausztriából, Csehországból és természetesen hazánkból érkező barátokat, valamint a programok iránt érdeklődőket a szervezők. A találkozó résztvevői itt sem fognak unatkozni.

Három zenekar lép fel, a koncertek közben mellszépségversenyt rendeznek, díjazzák a legszebb motort, de díjat kap a legöregebb motor és motoros is. Este tűzijáték emeli a hangulatot.

A legnagyobb tömegérdeklődésre számot tartó esemény a szombati motorosmajálison is várhatóan a felvonulás lesz. Délután 14 órakor indul a több száz motor az Écs, Pannonhalma, Pázmánd, Ság, Pér útvonalon Győrbe, majd a városháza előtti téren egy rövid pihenőt tartanak, hogy a kíváncsiskodók gyönyörködhessenek a kétkerekű erőgyárakban. A pihenő után ismét feldübörögnek a motorok és indulnak vissza Barátira.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lényegi javaslatok bekerültek a gazdasági programba

Minden lényegi javaslat bekerült a város önkormányzatának négy évre szóló gazdasági programjába a… Tovább olvasom