Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Egy nap, ami közelebb hozza az embereket egymáshoz

Győr - A megyeszékhely adott otthont a napokban annak a Ki mit tud? vetélkedőnek, amelyet a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége és a régió Esélyek Házai szerveztek a fogyatékossággal élők számára. A Mindenki Fesztiválja című programmal párhuzamosan kiállítást is nyitottak a megyeháza aulájában.
A megyeháza előtt felállított standokon a fogyatékossággal élők érdekképviseletét ellátó civil szervezetek és intézmények mutatkoztak be a járókelőknek. Jelen volt a Vakok és Gyengénlátók Egyesülete, a nyúli Márton Lakóotthon, valamint a Fogyatékossággal Élők Átmeneti Otthona is. A Ki mit tud? fellépői két helyszínen bizonyíthatták tudásukat. A nagyszámú jelentkező miatt a megyeháza dísztermében és az épület előtt felállított színpadon párhuzamosan folytak az események és a produkciók.

A kerekes székkel való közlekedést az egészséges érdeklődők is kipróbálhatták. Fotó: Bertleff András
A kerekes székkel való közlekedést az egészséges érdeklődők is kipróbálhatták. Fotó: Bertleff András

– A Mindenki Fesztiválját elsőként, de hagyományteremtő céllal szerveztük meg a fogyatékossággal élők részére. A rendezvény célja az volt, hogy a sérült emberek közelebb kerüljenek a társadalom többi tagjához, megismerjék egymás problémáit, mindennapi életüket – mondta el Tóth-Horváth Kinga megbízott vezető.

A délelőtti órákban helyszíni elemekből felépített akadálypálya is a kilátogatók rendelkezésére állt, ahol az érdeklődők a kerekes szék használatának alapelemeivel ismerkedhettek meg és elsajátíthatták a vele való közlekedés nehézségeit. A mozgás technikáit Benei László, a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesületének elnöke mutatta meg az érdeklődőknek.

– Ez a nap azért van, hogy összehozza az embereket, és hogy megismerjék, hogy mi, mozgáskorlátozottak, hogyan éljük meg az élet nehézségeit és hogyan vesszük a nagyobb akadályokat – fogalmazott a fiatalember.

 Kiállítás

Megnyitották a Fogyatékosságtörténeti Vándorkiállítást is, amelyet az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar bocsátott a szervezők rendelkezésére. A kiállítás 27 tablóból áll, és egy 30 perces kisfilm segítségével mutatja be a középkortól fogva a fogyatékosságtörténetet, azt, hogy az emberek hogyan viszonyultak a fogyatékosokhoz régen és napjainkban. A kiállítás szeptember 18-ig tekinthető meg a megyeháza aulájában.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztármuzsikus a zsinagógában

Győr - Joey Calderazzo és a Transform Quintet izgalmas zenei utazásra invitálja a hallgatókat.… Tovább olvasom