Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Egy nap a telepi gyermekekért

Miközben vannak olyan gyerekek, akik egyetlen nyáron több táborba, külföldi nyaralásra is eljutnak, léteznek kortársaik, akiknek a vakációjuk rendkívül szegény. Csak erről ritkán szólnak a híradások.
A romatelepekről többnyire csak akkor szól a média, ha ott rendkívüli esemény történik. Ezért is figyelemre méltó az a kezdeményezés, amely jelen esetben a győrsági romatelepen mély szegénységben élő gyermekekért történt.

A győri Segítőház Alapítvány hívó szavára a Mosolyvarázs és a Győr-Moson-Sopron megyei bentlakásos szociális intézményeket is támogató NAPRA-forgó Alapítvány kuratóriumi tagjai is támogatták egy vidám, eseménydús nap megszervezését olyan kis- és nagyobb gyermekeknek, akiknek egyébként kilátástalanul szegény lenne ez a nyár.

A kezdeményezést Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke karolta fel. Az állatkert megannyi szeretetre méltó lakója, a nemrég született két kis oroszlánkölyökkel: Lolkával és Bolkával rabul ejtette a vakációzókat, és nem maradt el a játék és a fagyizás sem.
A gyerekek közül sokan még nem jártak az élményfürdőben, most ezt pótolták azzal, hogy a fürdőben csúszdáztak, labdáztak, pörgőztek, és a Kisalföld jóvoltából még apró ajándékokat is kaptak. A civil szervezet képviselői ígérik: ezután sem hagyják magukra az egyébként szinte látókörön kívül, sok esetben életveszélyes körülmények között élő gyerekeket. Ruhákat, cipőket, játékokat és egyéb használati eszközöket juttatnak el a romatelepre, ezzel is segítve az ott élők mindennapjait.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több óra, kétszázzal kevesebb tanár?

A kormány két tanórával és két egyéb iskolai tevékenységre fordítható pluszórával növelné a pedagógusok jelenlegi, heti 20 órás kötelező óraszámát, külön díjazás nélkül. A javaslat szinte minden győri iskolát érint, azokat mindenképpen, amelyek kihasználják a törvény által meghatározott maximális óraszámot. Márpedig a város intézményeinek 85–90 százaléka ilyen. Tovább olvasom