Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Egy nap a kulisszák mögött a Győri Nemzeti Színházban

Szeptember 13-án ismét kitárulnak a Győri Nemzeti Színház ismert és titkos kapui. Reggel kilenc órától estig várják a nézőket, akik egy új, eddig nem látott oldaláról ismerhetik meg a társulat munkáját.
A legnépszerűbb program kétségkívül idén is a kulisszajárás lesz, ami nem is csoda, hiszen mikor máskor lenne lehetősége az embernek bepillantani a vörös függöny mögé, közelebbről megtapasztalni, hogy működik a súgólyuk és a forgószínpad, vagy megnézni, hogy festenek közelről az előadások díszletei? Erre a programra - előzetes regisztrációt követően - 6-700 érdeklődőt várnak.


Legalább ilyen izgalmas lesz a Szinkron Show is, amely nem véletlenül került be a színház nyílt napjának programjába, hiszen a társulatnak több ismert szinkronszínész is tagja. Így aki nem is látta még játszani például Agócs Juditot, a hangját biztosan ismeri a Gyilkos elmék vagy a Seherezádé című sorozatból, s Forgács Pétert hallva is sokan kiáltanak fel: de hiszen ez Grissom nyomozó a Helyszínelőkből! A nyílt nap látogatói megnézhetik, hogy zajlik egy szinkronizálás, s eláruljuk, humorból sem lesz hiány a külföldi sztárok és a "magyar hangok" találkozóján!A nyílt napon készülnek el azok az alkotások is, amelyek a színház graffiti pályázatán vesznek részt. Közel húsz graffitis jelentkezett a felhívásra, feladatuk a színház egy tetszőleges, idei előadásának szabad feldolgozása volt - természetesen street art stílusban. Hogy ki hogyan oldja meg a nem mindennapi feladatot, azt a színház előtti téren felállított hatalmas táblákon láthatja a közönség, ezek később a színház hátulját díszítik majd.

A fenti programokon kívül a nyílt napon lesz még balettgyakorlat, színpadtechnikai bemutató, GyőrBe-Ugró, szabadtéri koncert sztárvendéggel, pörkölt és fröccs, este 19 órai kezdettel pedig láthatják az évad első előadását, "Hétre ma várom a Győri Nemzetinél - Operettmánia" címmel.

Regisztrálni a programokra szeptember 7-én 9 órától lehet, e-mailben, telefonon, levélben vagy személyesen a színház szervezési osztályán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs több döcögés a kunszigeti bekötőúton és Hédervár-Kimle között

Megújult a Hédervár-Kimle összekötő út és a kunszigeti bekötőút összesen 4,6 kilométeres szakasza,… Tovább olvasom