Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Egy leváltás története – az érem másik oldala

A Kisalföld szeptember 10-i számában megjelent „Kényszerű óvodavezető-csere Gönyűn" című cikkben Major Gábor polgármester mondta el a leváltásomról szóló történetet. Engedjék meg, hogy most lábjegyzetet fűzzek állításaihoz.

Azt mondja a polgármester, "az intézmény vezetője előzetes egyeztetés nélkül egymillió forint értékű munkát végeztetett el, ami nem kevés pénz".

Valóban nem kevés, köszönet illeti azt az energiaipari társaságot, amely kérésemre, a gyerekek érdekében finanszírozta az óvoda régi épületrészének szigetelését.

Mellesleg az a 95 millió forint is sok pénz, amit a vezetésem alatt álló intézmény uniós pályázaton nyert az új épület felépítésére.

A gönyűi önkormányzati testület hat igen és egy nem szavazattal újabb ötéves ciklusra bizalmat szavazott nekem májusban, amikor annak itt volt az ideje.

Pályázatomhoz a diplomám és a nevelési programomat ismerő neves szakmai intézmények ajánlása mellett azt az igazolást is csatoltam, amely szerint megkezdtem közoktatási vezetői tanulmányaimat az ME Pedagógiai Tanszékén.

Most azt mondja a polgármester, a megyei kormányhivatal törvénytelennek nyilvánította a kinevezést, mert az intézményvezetői megbízás feltétele az intézményvezetői szakképzettség.

Ha ez az igazi ok, tisztelettel kérdezem a megyei kormányhivatalt és az újraszavazó gönyűi önkormányzati képviselőket, miért nem kaphat egy év türelmi időt egy huszonöt éves óvodavezetői múlttal rendelkező óvónő arra, hogy befejezze a megkezdett intézményvezetői iskolát? Miért augusztus végén, telefonon rúgják ki, amikor már esélye sincs a munkavállalásra?

Az elmúlt években óvodát építettem és szakmai sikereket, szülői rokonszenvet hozó nevelési programot indítottam el.

Most sem gondolom, hogy inkább önvédelemmel, az alkalmasságot igazoló papír, meg a polgármesteri jóindulat megszerzésével kellett volna törődnöm.

Hengster Zsuzsanna volt óvodavezető

Olvasóink írták

  • 1. bálványimádó 2012. szeptember 24. 13:34
    „A nemzeti köznevelésről szóló törvény 67.§-a határozza meg a vezetői kinevezéshez szükséges képzettséget. A jogszabály nem ad jogot a képviselő-testületnek, hogy felmentést adjon a képzettség megszerzéséig.
    Különben nem rúgták ki, csak vezetői megbízást nem kapott. Óvónőként továbbra is a gönyűi óvoda dolgozója.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madarat tolláról - Nyerjen jegyeket a győri Madárkiállításra

A győri díszmadárkiállításra és családi napra (szept. 22-23.) nyerhet belépőket! Tovább olvasom