Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Egy kiskutya is harapott a támadáskor

A megharapott hölgy rendőrségi kihallgatása során kiderült: nem egy, hanem két kutya támadta meg szerda reggel Felpécen. A másik állat kölyök volt, őt szintén megfigyelés alatt tartják.

A rendőrségi kihallgatás során kiderült, hogy a felpéci ügyintéző hölgyre támadó staffordshire terrier árnyékában egy fekete színű kis kölyökkutya is ott csaholt, s feltehetően harapott is.

Az oltási bizonyítványt ugyanúgy nem sikerült előkerítenie tulajdonosának, mint a nagyobb testű állat esetében, s mint megtudtuk: ezt a kutyát is 14 napos megfigyelés alatt tartják, vizsgálva, hogy nem lehet-e beteg, fertőzött.

Tudomásunk szerint több mint tíz éve nem volt veszett állat megyénkben, a veszélyt minimálisra csökkentette a rókák vakcinázása.

Ettől eltekintve a kutya veszélyes lehet, ha nem jól nevelik és rosszul őrzik. A fő probléma, hogy a legtöbb faluban nem is tudják nyilvántartani az összes ebet, ami valahol többedmagával születik.

Horváth Gyula, Győrszemere polgármestere úgy becsüli: a településen élő kutyáknak körülbelül nyolcvan százaléka van bejelentve.

Győrszemere állandó harcot vív a jelenséggel, a polgármester szerint sok a kiszökdöső kutya, de rendszerint sikerül őket a hivatal dolgozóinak, az ismeretségi körnek befogni. Ha pedig nincs gazda, azon vannak, hogy menhelyre kerüljön az elfogott kutya.

Győrszemerén szerencsére nem történt súlyosabb baleset a négy évvel ezelőtti emlékezetes támadás óta, amikor egy nőt kutyák haraptak meg Koroncó és Győrszemere között. Az ügyben egyébként ma is folyik a per.

A szerdai támadás helyszínén, Felpécen felmerült a gondolat, hogy felülvizsgálják az ebrendeletet, annak ellenére, hogy az a törvényi előírásokat megköveteli a kutyatartóktól.

Kuglics Tamás polgármester szerint jó lenne akár fényképekkel dokumentált nyilvántartást vezetni a faluban élő valamennyi kutyáról, és ha a szabálysértésre fény derül, akkor valóban szankciókkal lehetne a törvénynek érvényt szerezni.

A polgármester szerint egyébként az érintett családokon kívül egész Felpécet felkavarta a szerdai kutyaügy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hágában kezdődött a magyar–szlovák vita

A Kisalföld által indított országos népi kezdeményezés hatvannapos időtartama alatt, amit az… Tovább olvasom