Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Egy kattintással bárki támogathat 6 győri alapítványt

Az AXA Bank a győri alapítvány közül hármat 1 millió forintos, illetve 600 és 400 ezer forint összegű támogatásban részesít. Szavazzon!
Az AXA Bank lakossági és vállalati ügyfeleket kiszolgáló győri Régióközpontja idén márciustól új helyszínre – a győri Árkád Bevásárlóközpontba – költözik. A Régióközpont ünnepélyes megnyitójára március 17-én kerül sor az Árkádban. A nagyszabású eseményen az AXA Bank vezetősége hat győri alapítvány közül, jelentős anyagi támogatásban részesíti azt a hármat, amelyekre a legtöbb támogató szavazat érkezik. Szavazni itt lehet >>

A február 14-én induló szavazás során bárki egyszerűen és gyorsan leadhatja voksát, egészen március 3-áig.

Az AXA Bank az alábbi hat – kiemelten fontos társadalmi célokat támogató, s munkatársaik felbecsülhetetlen értékű és áldozatos munkájának köszönhetően, komoly elismerésnek örvendő – győri alapítvány közül hármat 1 millió forintos, illetve 600 és 400 ezer forint összegű támogatásban részesít Régióközpontja megnyitóján. Az anyagi támogatások felhasználásának céljáról a kiválasztott szervezetek képviselői számolnak be a következőkben.

Emberek az Állatokért Alapítvány

„Az Emberek az Állatokért Alapítvány számára rendkívül megtisztelő, hogy a több száz győri civil szervezet és sportklub közül bekerülhetett a kiválasztott hat szervezet közé. A támogatás elnyerése esetén célunk a fő kennelépület burkolási munkáinak elvégzése, amely igen jelentősen javítaná a takarítás, fertőtlenítés hatásfokát, s így a kórokozók távoltartásában jelentős szerepet játszana. Ezáltal biztonságosabb, kényelmesebb elhelyezést tudnánk biztosítani állataink számára, ráadásul a belső helyiségekben javulna a levegő tisztasága is. A fődíj elnyerése esetén jó eséllyel a teljes főépület burkolási munkái elvégezhetőek" - mondja Nagy Péter, az Emberek az Állatokért Alapítvány kuratóriumi tagja.

Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért Győr

„Alapítványunk több mint húsz éve a születési károsult csecsemők és a koraszülöttek teljes körű egészségügyi, oktatási és szociális ellátását biztosítja. Szakembereink családias, barátságos környezetben a diagnosztikai munkára, a korai terápiás elemek megfelelő egymáshoz illesztésére, illetve a koraszülöttek esetében a prevencióra is nagy hangsúlyt helyeznek. Az AXA Bank támogatásának elnyerése esetén az összeget az eltérő fejlődésmenetű, sérült, hátrányos helyzetben lévő gyermekek összetett diagnosztikájára és terápiájára kívánjuk fordítani" - mutatja be céljait Kovácsné Lengyel Mónika, a Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért Győri Intézetének vezetője.

Jóakarat Hídja - Lapcom Média Alapítvány

„A Jóakarat Hídján olvasótól olvasóig ér a segítség. A Kisalföld napilap által létrehozott Lapcom Média Alapítvány az elmúlt bő három évben több mint 150 rászoruló családot és helyi civil közösséget támogatott összesen 25 millió forint pénzadománnyal. Az alapítvány működése teljesen nyilvános, a Kisalföld olvasói minden egyes, általuk feladott jótékony forint útját nyomon követhetik, hiszen a lap bemutatja a segítséget kérőket, tudósít az adományok felhasználásáról. A sok ezer olvasótól érkező jótékony felajánlások, ahogy eddig, ezt követően is az utolsó forintig eljutnak a lap megjelenési területén élő, segítséget kérő, rászoruló családokhoz" - hangsúlyozza Nyerges Csaba, a Jóakarat Hídja - Lapcom Média Alapítvány elnöke.

LURKÓ Győri Kórház Gyermek Osztályáért Alapítvány

„A LURKÓ Alapítvány 2002-es megalakulásakor célul tűzte ki a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermekosztályainak és az itt gyógyuló gyermekek támogatását. Az elmúlt évek során a gyermekosztályon, a gyermeksebészeten és az ambulancián is létrehoztunk egy-egy játszóházat, ahol önkéntes segítőink terelik el a gyermekek figyelmét betegségükről. Emellett fontosnak tartjuk, hogy a hiányzó orvosi eszközök beszerzésével és rendezvények szervezésével is támogassuk az orvosok gyógyító munkáját. 2013 őszén elindítottuk meseterápiás programunkat, az esetlegesen elnyert összeget ennek folytatására fordítanánk" - számol be céljairól Zajovicsné Vizer Bernadett, a LURKÓ Győri Kórház Gyermek Osztályáért Alapítvány elnöke.

Rotary Club Győr Alapítvány

"A Rotary Club Győr Alapítvány 2014. április 25-én baleseti szimulációs projektet kíván megvalósítani 600-800 középiskolás és egyetemista diák bevonásával, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ parkolójában. A rendezvény egy fiktív történettel indul, amelyben fiatalok önfeledten szórakoznak, alkoholt fogyasztanak, majd hazafelé tartva frontálisan ütköznek egy szabályosan közlekedő autóval. A baleseti szimuláció az ütközés utáni eseményeket mutatja be a katasztrófavédelem, a mentők és a rendőrök közreműködésével. A rendezvény célja rádöbbenteni a diákokat arra, hogy az alkoholos és drogos állapotban hozott felelőtlen döntések mennyire súlyos és helyrehozhatatlan következményekkel járnak" - ismerteti projektjüket Szalai Gábor, a Rotary Club Győr Alapítvány elnöke.

Pannonhalmi Bencés Gimnázium Alapítvány

„Alapítványunk legfontosabb célkitűzése a Főapátság gyümölcsöskertjében, a Hospodárban felépülő, 1600 négyzetméteres kosárlabdacsarnok építésének támogatása. A sporttörvény keretében folyó – tavaly júniusban elkezdett –, mintegy 580 millió forint összköltségvetésű építkezésre beadott pályázatunk 100 millió forintos önrészének fele egy év alatt öregdiákjainktól összegyűlt. Ezt a gyűjtést segítheti az AXA Bank támogatási kezdeményezése is. A tornacsarnok átadása 2014. szeptember 1-jén várható" - mondja Hardi Gábor Titusz, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium Alapítvány elnöke.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri séták az idegenvezetők világnapján

Ezen a napon idegenvezetőink különleges programokat kínálnak a sétákra regisztráló vendégeknek Győr… Tovább olvasom