Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Egy jó hely, ahol segítenek

Győr - Utcai szociális munka, közösségi klubok és nők egészségét szolgáló módszertani központ.

Számos preventív és esélyteremtő program talált remélhetőleg végleges otthonra a megyeszékhelyen, egy felújított épületben.

A Győri Családsegítő Szolgálat idén megkapta a Szigethy Attila út 109. szám alatti, több helyiségből álló, összesen több mint kétszáz négyzetméter területű ingatlant, ahol korábban a Támasz Ambulancia működött. Az épületben, amelyet a népjóléti ágazat újonnan szervezett műszaki ellátószervezete újított fel több mint 2,5 millió forintból, a családsegítő szolgálat, a gyermekjóléti központ utcai és lakótelepi szociális munkásai által szervezett programok, illetve a „Női egészségért" Információs és Módszertani Központ kapott helyet.

Arról, hogy ki milyen segítséget kaphat a szolgáltatások révén, Gyurkovicsné Doszpot Zsuzsa, a családsegítő szolgálat igazgatója beszélt portálunknak.

– Az öt éve elindított Biztos Kezdet modellprogram révén létrejött klubokba hetente háromszor várjuk a kisgyermeket nevelő, többszörösen hátrányos helyzetű családokat. A hozzánk fordulók itt találkozhatnak, beszélgethetnek. A gyerekekkel gondozó, védőnő foglalkozik a játékszobában, míg a szülőket tanácsokkal látja el a pszichológus vagy épp a fejlesztőpedagógus, mikor kire van szükség. Előadás-sorozatokat és más programokat tervezünk, amelyeknek az új helyiségeknek köszönhetően végre ideális helyszíne lesz. Az utcai szociális munkások is itt fognak dolgozni, két kolléga fogadja majd a diákokat, akiket a csellengés helyett igény szerint korrepetálás, kreatív foglalkozások, fotóklub, filmvetítés és számos egyéb szabadidős lehetőség vár.A ˝Női egészségért˝ Információs és Módszertani Központban ismertető anyagok, szemléltetőeszközök állnak rendelkezésre. Az érdeklődőket védőnők várják majd. Képünkön Horváth Lászlóné városi vezető védőnő és Miklósyné Bertalanfy Mária WHO-koordinátor. Fotó: H. B. E.

Az önkormányzat és az amerikai Pittsburgh női egészségért végzett együttműködése révén 2004-ben jött létre Győrben a ˝Női egészségért˝ Információs és Módszertani Központ, amely rövid története ellenére immár a negyedik, ám remélhetőleg most már végleges székhelyén nyitja meg kapuit. Miklósyné Bertalanfy Mária WHO-koordinátor elmondta: a két alközponttal működő szolgáltatás révén a nők, az egészségneveléssel foglalkozók és az érdeklődők számos ismeretterjesztésre, oktatásra felhasználható anyagot, kiadványt, szóróanyagot, szemléltetőeszközöket kaphatnak, kölcsönözhetnek. A központban szakképzett védőnők állnak majd tanácsadással rendelkezésre. A nőközpont helyiségeiben szülésre felkészítő tanfolyamot, baba-mama klubot, babamasszázst, képzéseket, kihelyezett tanórákat szerveznek. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több elvonással számolnak

Mit jelent Győr számára a bejelentett több mint 120 milliárd forintos államinormatíva-csökkentés a… Tovább olvasom