Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Egy hónap múlva nyitás

A győri élmény- és termálfürdőről már múlt időben beszél a kivitelező Integrál-H Rt. elnök-vezérigazgatója. A páratlan létesítményen az utolsó igazításokat és a takarítást végzik, nyitás október 4-én.
Kattintson a képre!
Átvette a közvetlen irányítást, most már mindennap az építkezés helyszínén, az új győri élmény- és termálfürdőben van a kivitelező Integrál-H Rt. elnök-vezérigazgatója, Imre István. Ugyancsak állandó és megítélése szerint korrekt a kapcsolat átadás-átvétel ügyében is a létesítményt üzemeltető Rába Quelle Kft.-vel. A munkálatok a „simítás" fázisába jutottak.

Finisben az építők

„ Építészetileg és szakmailag is fantasztikusan kiemelkedő, egyedi épület, nem valószínű, hogy belátható időn belül még egy ilyen épül az országban" – fogalmaz Imre István, aki immár múlt időben beszél az építkezésről, annak jeleként: gyakorlatilag elkészültek, a befejező simítások, beszabályozások vannak hátra. Részben medencei hidegburkolás, lépcsőkorlát felszerelése, szerelvényezés... Tegnap megkezdődött az épület teljes takarítása, finisébe érkeztek a külső takarítási, parkosítási munkálatok is. (Csupán emlékeztetőül: az első „kapavágás" tavaly augusztusban volt, ám rögtön több hetet késleltette a munkát az árvíz.)

Virtuóz megoldások

A győri élményfürdő különleges építészeti megoldások egész sorozatát kívánta az építőktől. A kivitelezők (ha eddig még nem tudták volna) most kitanulhatták a szakma legrafináltabb „mutatványait". Maga az épület vasbeton szerkezete olyan zsaluzási technológiát kívánt, amelyben minden geometriai forma előfordult. A síkok, terek eltolódása, kapcsolódásuk annyira egyedi, hogy ilyennel még az elnök-vezérigazgató sem találkozott, pedig igencsak nagy rutinja van már az építésben.
„ Arra, hogy mennyire virtuóz ez az épület, egy jellemző adat: csaknem ötven szakmai vállalkozás dolgozott a különböző megoldásokon."

Építészeti remekmű

Imre István építészként mondja: a munkák során jött sok vis maior ellenére is megérte, hiszen nem mindenkinek adatik meg, hogy ilyen szépet, maradandót, építészeti remekművet alkothasson. Ez a létesítmény a cég büszkesége – s remélhetően így fogadják majd azok is, akiknek készült.
S hogy hogyan fogadják majd a győriek s az idelátogatók, egy rövid hónapon belül kiderül. Az élmény- és termálfürdő ünnepélyes átadásának napját október 3-ra tűzték ki, s másnap, október 4-én már a nagyközönség is megcsodálhatja a város új büszkeségét.

A Rába Quelle Kft. július 25-én írta alá a szerződést a fürdő és a strand üzemeltetéséről a győri önkormányzattal és a Pannon-Víz rt.-vel. Már a félig kész épületben is dolgoztak, hiszen az október 4-i nyitás időpontja számukra is kényszerű hajtóerő.
– A létesítmény átadásában, átvételében vannak zökkenők, ám mindent elkövetünk, hogy októberben fogadni tudjuk a vendégeinket. A várossal eddig jó volt az együttműködésünk, reméljük, ezentúl a többi partnerünkkel is ehhez hasonló lesz. Pályáztatás útján már kiadtuk a fürdőben lévő üzleteket, folyamatosan dolgozunk, hogy a megnyitóra minden készen álljon – fogalmazott Kovacsics Imre, a Rába Quelle Kft. ügyvezető igazgatója.

Az új élmény- és termálfürdő épülete egyre teljesebb képében mutatkozik meg az arra látogatók előtt. Munkájuk révén mind többen lépnek be a Bodrossy Attila és tervezőcsapata által megálmodott létesítménybe. Szinte egybehangzó az állításuk: az emberléptékű fürdőben élmények sokasága várja majd a belépőket.
– Érezzük azt a felfokozott várakozást, amellyel a győriek és a környékbeli településeken élők várják a fürdő megnyitását – folytatja Kovacsics Imre. – Érthető, hiszen mintegy húsz évvel ezelőtt bontották le a közkedvelt termál épületét és azóta más városokba jártak pihenni, gyógyulni, regenerálódni. Biztos vagyok benne, hogy a nagyszerű lehetőségeket kínáló új létesítményben ők is megtalálják a számításukat és naponta a vendégeink lesznek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Októberben nyitja kapuit az új győri termálfürdő (2003-07-26) >>
Kié lesz a termál? (2003-06-24) >>
Élmény lesz, ha kész lesz (2002-09-05) >>
Helyi cég építheti a termált (2002-07-16) >>
Termál- és élményfürdő: jövőre elkészül (2002-06-02) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt a győri szökőkút

A Mosoni-Duna és a Rába rendkívül alacsony vízállása miatt nem működik a győri fürdőfélsziget… Tovább olvasom